Ålesund bys kunstnerpris 2019 til Eirik Havnes

Mannen bak Bråkesund og musikken til bybrannmarkeringene får heder og ære fra byen sin.

Erik Havnes.  Foto: Ålesund kommune

Kultur

Eirik M. Havnes er gitarist, lydkunstner, komponist, og også poet og bildekunstner. Nå er han tildelt Ålesund bys kunstnerpris 2019.

– Her i Ålesund har vi lagt særlig merke til Eirik under Bybrannmarkeringene – han hadde ansvar for det kunstneriske innholdet der han komponerte musikken og lagde dramaturgien til lysshowet, heter det i begrunnelsen fra Ålesund kommune.

– Ikke minst har han bemerket seg som festivalkunstner for Høstscena i 2017. Hans siste prosjekt, filmen Polyfonatura, ble vist for et spent publikum ute i byparken under Høstscena 2019. Her viser Eirik sin evne til å finne og sette sammen naturens egne lyder og rytmer vi ikke visste vi kunne høre, med film. I mørket, under trærne, med et stort lerret og hodetelefoner til alle, var dette en stor opplevelse, skriver Anne Berit Støyva Emblem, leder for kultur- og oppvekstutvalget.

Det hele begynte på sett og vis på Sommerfesten på Giske, der han i fire år var artistansvarlig. Samtidig tok han initiativet til sin egen festival i Ålesund, Bråkesund, en ganske annerledes musikkopplevelse for de fleste.

– Eirik utmerker seg med evnen til nyskaping, og passer på et vis ikke inn i noen enkelt sjanger. Vi er spente på å følge hans utvikling fremover, og stolte av den ambassadøren han er for Ålesund, heter det i begrunnelsen.