Dagens konsert på Sunnmørspostens digitale scene

Bygger seg opp, sang for sang

Hun har en annen fulltidsjobb nå, men har ikke lagt musikken på hylla. Når hverdagen blir mer vanlig igjen har Dina Misund planer om å spille inn ny musikk.

Nyt intimkonserten med Dina Misund som ble produsert av Pettersen Media i samarbeid med Ocean Sound Recordings og Sunnmørsposten i 2009.

Kultur

Denne konserten er fra mer enn ti år tilbake i tid, spilt inn på Giske. Dina Misund har smugkikket på sitt yngre musiker-jeg på smp.no allerede. Hun bor nå i Trondheim.

– Det er rart å se igjen denne gamle konserten fra Ocean Sound Recordings i 2009. Ikke minst fordi jeg den gang kun sang på engelsk, mens jeg de siste årene for det meste har sunget på norsk.

– Og jeg ser jo at jeg har blitt eldre, på mange måter. Jeg hadde lysere stemme før, og hadde nesten glemt noen av låtene jeg spilte den gang. Litt sånn «den låta, ja, den er jo fin». Det er vel sånn det skal være, når en ser tilbake. Rart, men helt greit, sier hun.

Et skifte: Tekstene kan fortsatt komme til henne på engelsk, men Dina Misund skriver mest på norsk nå for tida.   Foto: Ronny Danielsen

Fredag kveld byr hun også på en stuekonsert direkte, sendt fra konsertscenen «Tyven» i Trondheim, gjennom sosiale medier. Da kommer hun blant annet til å synge låtene «Olai», som har vært mye spilt på radio, samt «Om du er klar», og den nyeste singelen fra høsten 2019; «La det bli mæ det». Denne siste er skrevet i samarbeid med Trygve Skaug.

Se flere konserter fra Scena her:


Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.


Singel for singel

Dina Misund platedebuterte med albumet «Listen» i 2010, etter å ha gjort seg bemerket med flere singler i årene før.

Liveartist: Fredag inviterer Dina Misund til digital stuekonsert.  Foto: Kai Hansen

Da hadde hun vært med i X Factor-sirkuset året før, og vunnet den nettbaserte varianten.

I 2014 deltok hun i Melodi Grand Prix med låta «Needs», og gikk videre til finalen. Samme år kom plate nummer to på engelsk, «Nice Distractions», før hun skiftet kurs til norske tekster med en EP som ble «Nye Spor» i 2016.

Dina Misund er ikke musiker på heltid nå, som hun var en stund, men musikken har hele tida vært viktig, med slipp av singler jevnt og trutt, og livespilling når det passer.

I dag jobber hun fullt som miljøterapeut innen psykisk helse og rus, og går på jobb som vanlig også i disse krisetider.

– Jeg har skrevet en del ny musikk i det siste, og prøver å planlegge EP-innspilling i Bergen, men det er litt utfordrende. Ellers sitter jeg jo ofte hjemme med musikken, og er godt vant til å bure meg inne for å skrive, forteller hun.


Skrive, forkaste, skrive

Dina Misund vil ikke gi ut album bare for å gjøre det. Hun venter til det er bra nok.


Godt rustet til inneliv

– Hva er gode tips for å unngå å gå på veggen?

– Det er masse fine internett-konserter nå, så dette er en fin mulighet til å oppdage ny musikk, og nye artister og band. Det ligger også interessante dokumentarer og konsertopptak ute.

– Ellers har vi godt av å kjede oss litt, det er da man blir kreativ. Tror alle vi som er oppvokst i lille Bygde-Norge er bedre rusta på det enn folk flest.

Stillere: Når mye er stengt blir dagene roligere enn vanlig, så vi rekker å gjøre en del ting vi ellers ikke får gjort, påpeker Dina Misund.   Foto: Ronny Danielsen– Hos meg går det mye i baking, låtskriving og rydding. Det er kjekt å teste ut bakeoppskrifter jeg har tenkt på lenge.

– Så anbefaler jeg jo selvfølgelig min egen konsert på fredag.