Direkte på Scena kl. 14:

Er du også «On my Own»? Da er dette konserten for deg

Hadde alt vært som vanlig, ville Synne Volle Åkre ha møtt opp til musikktimene sine på Fagerlia nå. I stedet inviterer hun til konsert på Scena på smp.no.

Scena: Familien Volle Åkre

Kultur

Synne er 16 år og har sang som sitt hovedinstrument på musikklinja på Fagerlia, på første året. Hun er glad i å synge musikal, men har satt sammen følgende varierte lille program for konserten på Sunnmørspostens digitale scene:

  • «Har du fyr» av Ola Bremnes.
  • «Dynamite» av Sigrid.
  • Musikalklassikeren «On My Own» fra «Les Misérables».
  • «Love of My Life» fra Queen.

— Det er så mange sanger jeg liker, og så mange sjangre jeg har lyst til å framføre, sier Synne.

Hun har opptrådt med disse låtene før i ulike sammenhenger. Med seg på gitar og piano har hun storebror Jonas og faren Jan Gunnar Volle Åkre.

Se flere konserter fra Scena her:


Sunnmørspostens digitale scene:

Direkte kultur og skatter fra arkivet

Sunnmørsposten inviterer til direktekonserter og musikalske gjensyn fra Scena på smp.no.


Musikk på hjemmebane

Også Jonas (20) er virusfast sammen med familien hjemme på Fiskarstrand. Han skulle egentlig ha vært på Trøndertun folkehøgskole der han studerer musikkproduksjon. Jonas hadde sin egen lunsjkonsert hos Sunnmørsposten for seks år siden, som 13-åring. Den kan høres her:


Vil leve av musikken

13 år gamle Jonas Volle Åkre frå Sula gir deg vekas minikonsert på Scena.


Far Jan Gunnar er lærer ved Sula ungdomsskole, med elevoppfølging hjemmefra i disse tider, og er en kjenning i musikkmiljøet, gjennom flere ulike band.

— Vi er jo en musikkfamilie som er vant til å spille i lag, så det blir noen små spontankonserter hjemme, som sørger for at det aldri er helt stille. Det er kjekt å være mye sammen, når hverdagen er sånn den er nå, sier han.

De har gjort slik statsministeren oppfordret til på en av pressekonferansene sine, nemlig å finne fram brettspillene. For ikke å glemme gode, gamle Yatzy.

— Yngstemann på ti år her i huset har faktisk påpekt at det kjekkeste med å være i karantene, er tida familien nå bruker sammen. Det er litt tankevekkende at vi lærer verdien av det på denne måten, påpeker far.

En velkommen utfordring

Synne har kjent på rastløsheten i hjemmekarantene, men hun sier det gjelder å skaffe seg gode rutiner i hverdagen, og prøve å være kreativ. Da blir det en del musikk, også. På skolen sender elevene inn video til læreren, av sangene de øver på, og får veiledning tilbake. Alt går, på et vis.

Å invitere til minikonsert direkte på smp.no på kort varsel, er en velkommen utfordring, syns hun:

— Det er jo veldig gøy å stå på scenen. Jeg er spesielt glad i musikal, men planen videre er å studere jus. Jeg har lyst på en jobb der jeg kan hjelpe mennesker, og advokat er et viktig yrke.

— Musikk er vel også viktig?

— Ja, det ser vi jo nå, når alt er stengt. Jeg skal fullføre musikklinja, og så er planen å kombinere jus som jobb, med musikk som hobby i framtida. Jeg håper jeg kan få gjøre begge deler, sier Synne.

Sigrid er en artist hun liker godt.

Sigrid var på Synnes alder da hun hadde sin konsert på Scena i Sunnmørsposten i 2013, og den kan høres her:


Scena

Et tidlig møte med artisten Sigrid

Alle artister begynner et sted, og dette er en av de aller første konsertene med Sigrid Solbakk Raabe, på Scena i Sunnmørsposten i 2013.