Nye Ålesund:

– Vi skal bli verdens vakreste kulturby

De har en ambisiøs målsetting, kulturlederne i Ålesund kommune, når de sier at den nye storkommunen skal bli verdens vakreste kulturby. Første steg på vegen er et dialogmøte med profesjonelle kunstnere og kulturaktører.

Store ambisjoner for kulturlivet: Oskar Skulstad, Gro Dalen og Lin Marie Norberg Jacobsen.  Foto: Marius Simensen.

Kultur

– Dette blir det første møtet hvor storkommunen inviterer alle våre profesjonelle kunstnere og kulturaktører til dialog, og vi er veldig spente, sier en entusiastisk Lin Marie Norberg Jacobsen. Som en del av Kultursupport, som er fagstaben til Kultur og medborgerskap i Ålesund kommune, og Ålesund kulturskole, inviteres nå alle profesjonelle kulturaktører til møte torsdag. I disse koronatider må selvsagt møtet foregå digitalt, på Teams. Kultursupport har opprettet et eget Facebookarrangement av møtet hvor de som ønsker å delta kan finne lenke.