Kulturstrøm med Natalie Sandtorv fredag klokka 20.00:

– Å, det er gøy å få spille for folk

Natalie Sandtorv møter publikum med gode plateanmeldelser i ryggen, som bekrefter at hun er på rett veg med sin nye artist-signatur «Neon Ion».

Kulturstrøm: Natalie Sandtorv - Neon Ion Med pianist Martin Vinje

Kultur

Denne ukas Kulturstrøm med Natalie Sandtorv på Parken kulturhus, fredag 19. juni, er en slags erstatning for den store plateslippkonserten hennes som skulle ha vært der i april.

Kulturstrøm er åpen for publikum i foajeen på kulturhuset, og sendes direkte på Sunnmørspostens nettsider, smp.no.

Platecoveret: Natalie Sandtorv gir ut plata Heart Echoes under artistnavnet Neon Ion.  

Plata hennes «Heart Echoes» kom forsinket ut i mai, til begeistret mottakelse fra platemeldere.

Tor Hammerø i Nettavisen skriver blant annet i sin anmeldelse at Sandtorv, med sitt nye prosjekt og artistnavn «Neon Ion», tar store steg som kan ta henne vidt ut i verden:

«Hele veien er det enormt internasjonalt snitt over det Neon Ion gir oss. Det er tøft, det er hipt, det er veldig 2020 og det er veldig Neon Ion. Kan Neon Ion bli en like stor internasjonal suksess som en annen ålesunder, Sigrid?»


Ny plate:

Å slippe et nytt album midt i krisetider, er for Natalie Sandtorv det samme som å se framover som artist.

Å slippe et nytt album midt i krisetider, er for Natalie Sandtorv det samme som å se framover som artist. Det kommer nye musikkår etter dette.


En god start på sommeren

Det er de nye låtene hun skal presentere i Ålesund, men i en mer nedstrippet variant enn på den neon-inspirerte plata.

I foajeen på kulturhuset blir det akustisk duokonsert med pianist Martin Vinje.

– Konserten i Ålesund blir starten på en liten sommerturné, med åpning for et stadig større publikum på konsertene. Nå går det fra under 50 publikummere sist jeg spilte live, til maks 75 på kulturhuset. Neste uke spiller jeg utekonsert i Oslo for opp mot 200 mennesker, på kaikanten ved Munchmuseet og Operaen. Og så kommer jeg tilbake for Moldejazz, så det går jo framover. Det er et fint utgangspunkt å møte sommeren med, sier Sandtorv.

– Ikke minst når jeg også har fått kunstnerstipend fra Møre og Romsdal fylkeskommune, som gir nødvendig ro og tid til å skrive ny musikk, når jeg ikke kan spille så mye som jeg skulle.

Stipendet er på 100.000 kroner.


Delte ut ein million kroner i kunstnarstipend

Ni kunstnarar få kunstnerstipend Møre og Romsdal fylkeskommune.


Klar for konsert: Natalie Sandtorv spiller ny musikk på Parken kulturhus 19. juni.   Foto: Nils Harald Ånstad

Har funnet det ekte

– Det beste med de fine anmeldelsene og tilbakemeldingene jeg har fått på plata, er at de bekrefter at den helt nye retningen jeg har valgt, er den riktige. At det jeg så tydelig har kjent og hørt med de nye låtene, nemlig at de kommer fra et genuint sted, også er det anmelderne trekker fram, når de skriver at musikken høres ekte ut.

– Neon Ion handler ikke om å plutselig prøve å skrive pop. Jeg har i det siste hørt gjennom all musikken jeg så langt har skrevet, og kan høre at dette nye er mer meg enn alt jeg har gjort fram til nå.

– Det er mer av denne retningen jeg vil utforske videre, sier Sandtorv.

Konserten med Natalie Sandtorv er den nest siste i vår- og sommersesongens Kulturstrøm-samarbeid mellom Sunnmørsposten og Parken kulturhus, før Herman Ekeberg fullfører konsertstrømmen 25. juni.

Går i en ny retning: Natalie Sandtorv.  Foto: Nils Harald Ånstad

Det er nå tillatt med inntil 75 publikummere i foajeen på kulturhuset.

Kulturstrøm vil etter planen fortsette med nye konserter til høsten.


Her er programmet for Kulturstrøm

Lurer du på hva som er neste konsert i Kulturstrøm? Her finner du svaret.


For to år siden åpnet Natalie Sandtorv Jugendfest, på sin egen 30-års dag, og ble sammenlignet med både Bjørk og Robyn i anmeldelsen her:


Anmeldelse av Natalie Sandtorv: Fra Sunnmøres Björk til Sunnmøres Robyn

Natalie Sandtorv åpnet Jugendfest fredag kveld med å gi seg hen i popens verden.Natalie Sandtorv på hjemmebane med ny musikk og spesialhatt

– Her har jeg mine røtter

Mennesker på flukt har inspirert Natalie Sandtorv til å skrive musikk om frihet og tilhørighet. Med hatten viser hun egne røtter.