Japansk sommer på ålesundskinoen

I sommer skal Odeon på Moa vise ei rekke japanske animasjonsfilmer, de fleste fra legendariske Studio Ghibli.

På kino: «Chihiro og heksene» er en av ni animsjonsfilmer fra japanske Studio Ghibli som vises på Odeon Moa dnne sommeren.   Foto: Arthaus

Kultur

Hayao Miyazaki er en av nåtidas største animatører. Gjennom animasjonsselskapet Studio Ghibli, etablert i 1985, har han blitt verdenskjent for filmene sine, som har spilt inn millioner av dollar verden over. Filmene blir omtalt som vakre, provoserende, humoristiske og følelsesladede, og er et oppkomme av fantasi og oppfinnsomhet.

De ni Ghibli-filmene som vises er «Min nabo Totoro» (1988), «Kikis budservice» (1989), «Prinsesse Mononoke» (1997), «Chihiro og heksene» (2001), «Det levende slottet» (2004), «Ponyo på klippen ved havet» (2008), «Ariettas hemmelige verden» (2010), «Fortellingen om prinsesse Kaguya» (2013) og «Marnie – min hemmelige venninne» (2014).

I tillegg vises fjorårets «Weathering with you», laget av Makato Shinkai, en annen kjent filmskaper i det frodige anime-universet.

– Japanske animasjonsfilmer er populære blant mange i vårt også. Og dette er magiske filmer som er lette å drømme seg bort i. Det passer bra i disse koronatider, mener daglig leder for Odeon Moa, Beathe Kvalsvik Breivik.

Programmet går fram til 30. juli.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Kultur