Moldejazz:

Raknes med to konserter i Bjørnsonhuset

Steinar Raknes var godt voksen og en anerkjent bassist da han debuterte som vokalist med egne sanger og kontrabassen som bærende element.

På Moldejazz: Fredag 17. juli blir det to konserter med tittelen Steinar Raknes & The Stillhouse Band - On The Road.   Foto: Moldejazz

Kultur

Nå er han på veien med «Stillhouse», et kritikerrost prosjekt i americana-stil der Raknes synger og spiller, og som han siden oppstarten med Unni Wilhelmsen er utvidet med flere musikere. I 2018 kom det tredje «Stillhouse»-albumet.

Midsundingen har aldri vært redd for å gå nye veier. Som nyutdannet fra jazzlinja på NTNU i Trondheim sjokkerte han med bandet «Urban Connection», som tok den norske jazzscenen til nye høyder. I voksen alder har han beveget seg mer over i singer/songwriter-sjangeren.

– Da var jeg blitt ordentlig bra på instrumentet, hadde turnert over hele verden, men følte noe likevel manglet - at det var noe som måtte ut, har han tidligere har uttalt om Stillhouse-prosjektet, som han nå aktuell med under Moldejazz.

Fredag 17. juli holder Raknes to konserter, den ene er ekstrakonsert, der han har med seg Unni Wilhelmsen, Per Oddvar Johansen, Even Hermansen og Jørgen Mathisen.