Nils Petter Molvær og Mino Cinelu gir ut album sammen

Stjernemøte på tvers av Atlanteren

De er to store musikere, fra hver sin kant av verden. På albumet «Sulamadiana» har de funnet en felles leikeplass, og en egen ro.  

Fra hver sin øy: Jazzperkusjonisten Mino Cinelu fra Martinique (t.v.) har spilt med Miles Davis, Weather Repport, Sting, Pat Petheny og Santana, for å nevne noen. Nå gir han ut plate sammen med den internasjonalt anerkjente jazztrompetisten Nils Petter Molvær fra Sula.   Foto: Pressebilde

Kultur

Trompetisten og komponisten Nils Petter Molvær spilte på festival i Tyrkia da han la merke til den verdenskjente jazzperkusjonisten Mino Cinélu i salen. Etter konserten fikk de seg en god prat, Molvær som er oppvokst på øya Sula og Cinélu som kommer fra øya Martinique utenfor Venezuela.