Veteraner i rette rammer

Volkswagen-veteraner og Devoldfabrikken. Det kan knapt bli bedre.
Kultur

Denne helga gjestes Sula og Langevåg av innpå 50 veteranbiler av merket Volkswagen: I regi av kluibben Volkswest går den første utgaven av Jugend Run av stabelen.

Fornøyde tross regn

- Det starta fredag med sosialt samvær og camp på skytterhuset. Her på Devoldfabrikken er det utstilling og premiering av de tre bilene publikum mener er de fineste. Deretter cruiser vi til Ålesund, før det etterhvert blir rebusløp - Jugend Run, forteller Kjell Arne Sommerstad, Nils Walgermo og Tim Dillon fra arrangementskomiteen.

- Egentlig var 70 biler påmeldt, men været må nok ta storparten av skylda for at en del har valgt å bli hjemme. Fredag fikk vi noen kraftige byger, og nå lager det seg til igjen, sier Sommerstad, mens de første dråpene treffer oss.

- Selv om de langvegsfarende uteble, er her folk fra heile distriktet. Vi er veldig fornøyde med arrangementet så langt - og veldig takknemlige for den hjelpa vi har fått fra sponsorer, legger han til.

Les også: Snart bobler det over på Devoldfabrikken

VW-mekaniker i ei årrekke

Blant de mange som hadde tatt turen til Langevåg og Devoldfabrikken for å titte på bilene, var Arve Sindre Fjærli (61) fra Ålesund.

- Jeg jobba som mekaniker i 28 år, av disse 15 år for det som nå heter Møller Bil og som er VW-forhandleren i Ålesund. Første jobben som hadde med bil å gjøre hadde jeg alt som 14-åring i 1968. Da var jeg løpegutt hos Bil & Rekvisita i Notenesgata, forteller han.

- Du kjenner disse bilene godt?

- Gjett om! I tillegg til å ha skrudd på de har jeg også eid tre-fire stykker sjøl. Da jeg slutta som mekaniker, var det av en eller anna grunn også slutt på å ha VW. Etter å ha reist mye og arbeida mange ulike steder jobber jeg nå i Ålesund kommune. Nå er det BMW som teller for min del - jeg har hatt flere de siste åra. Likevel er det å komme hit og se dette både kjekt og litt nostalgisk. Det er ei anna tid.

Gjør som flere enn 23.000 andre - like smp.no på Facebook