– Føles helt surrealistisk

24 år gamle Lilia Tomren, fra Ørskog er en av 14 finalister i Miss Universe Norway

Lilia Tomren jobber også som modell både i Ålesund og Trondheim. 

Kultur

 – Det føltes helt surrealistisk da jeg fikk beskjeden, sier Lilia.

Hun har jobbet hardt for å kvalifisere seg til topp 14 gjennom et nytt konsept der deltakerne skal sanke aktivitetspoeng gjennom ulike øvelser for å forberede seg til finalerunden.


– Dette er nytt i år, og alle som har meldt seg på har hatt muligheten til å sanke poeng. Dette poengsystemet teller hele 70 prosent av kvalifisering, og deltakerne blir bedømt i seks «trappetrinn». Dommerutvelgelsen teller 20 prosent og publikumsavstemning teller 10 prosent, forteller presseansvarlig i Miss Universe Norway, Knut Yrvin, og legger til at i år hadde 200 jenter meldt seg på.


Tilfeldig

Lilia har alltid fulgt med på konkurransen og tenkt litt på hvordan det ville være å delta, men det var en tilfeldighet at hun faktisk meldte seg på.


– Jeg så en annonse for konkurransen på internett, og så hoppet jeg bare i det, sier Lilia. For øyeblikket jobber hun som modell både i Ålesund og Trondheim, og bruker tiden før finalen til å forberede seg.


– Akkurat nå skal jeg øve meg på fotoposering og det å gå en catwalk riktig. Det er viktig å være forberedt når man møter til finalen.


Reise

Lilia er også student. Hun studerer nemlig til mastergrad i fransk ved NTNU.


– Jeg har allerede hatt et utvekslingsår i Paris, noe jeg tror vil hjelpe meg i konkurransen. På denne måten har jeg lært meg å stå på egne bein. 24-åringen drømmer også om å møte folk og reise mye.


– Det jeg har aller mest lyst til er å få en karriere der jeg kan reise mye, og møte nye folk. Og om jeg var så heldig at jeg skulle vinne, hadde det vært helt fantastisk å stille som ambassadør for Norge i den internasjonale konkurransen.

Den ambisiøse jenta håper med tiden å kunne jobbe på et høyt internasjonalt plan.