Spekulativ homse-thriller

1

«Fremmed ved sjøen»

Fr. erotisk thriller

Alain Guiraudie

  • Pierre de Ladonchamps
  • Christophe Paou
  • Gilbert Traina

1 t 40 min

Film

Man snakker stadig om at filmer er spekulative og spiller på sex. Da dreier det seg som regel om filmer som handler om heterofil seksuell omgang. Når det er snakk om eksplisitte sex-scener mellom to av samme kjønn, skal dette forstås som «kunst-film»! Jeg synes det er tydelig at flere homofile filmskapere også spekulerer i å vise eksplisitt homofil sex.

«Fremmed ved sjøen» vant Queer Palm (sic.) i Cannes i mai (jeg har heller aldri skjønt hvorfor «homofile filmer» skal tildeles egne priser). Handlingen i denne er satt til en nudiststrand i Frankrike hvor homofile menn går for å kikke på andre og gjøre det med vilt fremmede i buskene. En dag dukker det opp en morder på stranda, men flere av homsene fortsetter å gå dit, tilsynelatende på grunn av det er pirrende at en morder er løs der.

Handlingen er grunnleggende kinky og lite realistisk. Jeg er rimelig sikker på at denne filmen ikke ville blitt satt om den handlet om løssluppen heterofil sex. La oss kalle en spade en spade; dette er renspikka homse-porno, forkledt som thriller. For all del jeg har ingenting imot homofile, og har også venner som er det, men å se på eksplisitt homse-sex - nei takk!

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Film