Spekulasjonene rundt hvem som står bak Kongepuddel-trilogien har vært mange. De tre bøkene – «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater» – og «Mordet på Anonym» er trykket i et opplag på til sammen 87.000 bøker.

Per Kristiansen fortalte på en pressekonferanse hos Kagge Forlag tirsdag at det hadde vært moro å følge med på spekulasjonene i mediene om hvem han var. Han er ikke særlig kjent i offentligheten, men blant annet gjennom å være tekstforfatter i det populære radioprogrammet «Hallo i uken» på NRK P2 har han skaffet seg mye kunnskap om hva som foregår i det politiske liv i Norge.

Romanene handler om samrøret mellom mennesker med makt i politikken, næringslivet, kulturlivet, mediene, kommunikasjonsbransjen og kongehuset.

Mandag varslet Kagge Forlag at Anonym nå vil avslutte sitt prosjekt.

– Anonym har tatt sin beslutning på bakgrunn av at virkelige begivenheter i dagens norske samfunn til stadighet er mer elleville og lattervekkende enn noe en anonym forfatter har skapt eller vil kunne skape, skrev forlaget i innkallingen til tirsdagens pressekonferanse.