I 2013 hadde Høstscena et resultat før skatt på minus 142.000 kroner. I 2011 gikk de 257.000 kroner i pluss.

Med en egenkapital på 67 prosent er soliditeten fortsatt meget god. Men kapitalen minker, fra 379.000 kroner i 2011 til 150.000 i 2013.

– Mye penger

– For oss er 142.000 kroner i minus mye penger. Målet er å  få utgiftene ned og sikre egnekapitalen, sier Linda Strand Kjerstad, styreleder i stiftelsen Ålesund Teaterfestival som står bak Høstscena.

100.000 kroner mindre i støtte fra Ålesund kommune er en av grunnene til minusresultatet.

I 2012 gikk Ålesund inn med  373.000 kroner, i 2013 bare 254.000.

– Dette er min kjepphest, å få offentlige instanser til å garantere driftsstøtte, få mer forutsigbarhet. Fylket følger opp og øker støtten fra år til år, sier Kjerstad.

I fjor leide teaterfestivalen inn ressurser for å styrke PR-biten, som blant annet laget nye  hjemmeside for festivalen.

– Dette ble dyrere enn vi kalkulerte med. At Ålesund Teaterforening, som tidligere har stilt opp med gratis vakthold, bestemte seg for å selge disse tjenestene til oss, dukket også opp som en overraskelse midt i budsjettåret, sier Strand Kjerstad.

Markedsanvarlig

Nå har stiftelsen ansatt en egen markedsansvarlig som skal ta seg både av web- og PR-delen, og jobbe mer for å få til et fast statlig tilskudd.

Tidligere delte Inger Bakke og Viggo Solum en hel stilling, der lønnsutgiftene er rundt 400.000.

Nå deler markeds- og administrasjonsansvarlig   Heidi Kverndokk og kunstnerisk ansvarlig Inger Bakke den ene  halve stillingen med 25 prosent hver, mens festivalkoordinator og økonomiasnvarlig Viggo Solum har den andre.

Antall arrangement under årets Høstscena vil være rundt 40, det samme som i fjor.

– Men vi legger oss på et lavere nivå når det gjelder honorarer i år. Og vi har halvert PR-budsjettet, opplyser Solum.

<strong>Humor, musikk og poesi:</strong> Ensemblet til Guandaline Sagliocco har vært flere ganger på Teaterfestivalen i Ålesund. I år blir det hovedsakelig lokale forestillinger på Høstscena. Driftsinntektene til festivalen, billettinntektene inkludert, øker, men utgiftene øker mer.