Design og tekstil-elever ved Borgund videregående skole setter sitt preg på Giskespelet.

Giskespelet har premiere i kveld med de fire vikingbrødrene Arneson i helt nye og tidsriktige drakter, tegnet, sydd og patinert av Borgundelever.

Det er de samme elevene som tidligere i år leverte piratkostymer til Ålesund kulturskoles store Peter Pan-forestilling.

– Samarbeidet med lokalt nærings- og kulturliv gir elevene autentiske arbeidsoppdrag. Elevene ser og lærer at det er små og store arbeidsoppgaver som skal dekkes i ulike næringer, og at samfunnet trenger dyktige fagfolk, sier tekstillærer Ann Kristin Refsnes.

(Teksten fortsetter under bildet)

Hver bror sin farge

Til Giskespelet har elevene jobbet mye med karakterbeskrivelsene. Fargevalg og detaljer i kostymene er med på å fortelle hvem de fire brødrene er.

Torberg Arneson beskrives som modig og tro mot sin konge. Han er rolig og fredelig til sinns. En vis mann. Han har fått blå trøye, en rolig farge.

(Teksten fortsetter under bildet)

Arne er den mildeste av brødrene, trofast, ærlig og pliktoppfyllende. Grønnfargen står for egenskaper som nøyaktighet, ro, trygghet og godhet.

Finn er den stridslystne broren, både hissig og korttenkt. Purpurfargen står for engasjement, opphisselse og stolthet.

Kalv Arneson har en sult etter rikdom og ære og er slu og handlekraftig. Fargene gul, oransje og rød er signalfarger koblet til både fare og drama.

Fulle ordrebøker

– Vi får mange oppdrag og må dessverre takke nei til flere, forteller lærer Refsnes.

– Rekrutteringen til design og tekstil-linja burde vært enda bedre enn i dag, for behovet for kvalifiserte folk i bransjen bare øker og vår skole utdanner for øyeblikket for få.

– Vi skifter mellom oppdragsgivere fra år til år, sånn at vi kan hjelpe flere, men kommer til å samarbeide videre med Giskespelet om noen flere karakterer. Samarbeidet med lokalt næringsliv er med på å knytte nyttig kontakt mellom bransje og skole, og gi elevene et nødvendig nettverk når de skal ut i arbeid, sier hun.