SISTE: Stine vant Norske Talenter

OSLO (smp.no): Stine Hole Ulla (17) fra Sykkylven har med seg både klassen og familien i salen når hun kjemper om seieren i tv-showet Norske Talenter på TV 2 fredag kveld.

Samtlige av de 17 medelevene ved Sykkylven videregående skole var på plass i salen ved Christiania Teater i Oslo.

– Mye jobbing

Det var også familien til Stine, og moren hennes hadde tårer i øynene da hun skulle kommentere datterens opptreden:

– Det er helt fantastisk og jeg er så utrolig lykkelig på Stine sin vegne, for her ligger det mye jobbing bak, sa hun i det direktesendte tv-showet.

Det er tv-seerne som bestemmer hvem som vinner konkurransen ved å stemme på sin favoritt og sykkylvsjenta kjemper mot musikeren Anders Jektvik og danseren Navid Rezvani.

Vinneren stikker av med en gullbarre til en verdi av en halv million kroner.

Les intervju med Stine: – Tv-sjansen en opplevelse for livet

– Dobbelt så bra

17-åringen med den klokkeklare stemmen var først ut av deltakerne på scenen med operaklassikeren «Oh Mio Babbino Caro», som hun også framførte under hennes første opptreden i konkurransen.

– Dobbelt så bra som sist, mente dommer Mia Gundersen.

– Vakkert, nydelig og behersket, konstaterte meddommer Alex Rosen, mens også Adil Kahn lot seg imponere over det han hørte.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Mia: – Min stemme går til deg

Dommeren lot seg naturlig nok også imponere av de sterke konkurrentene, men da  sanglerken fra Sunnmøre gikk av scenen for siste gang, var det iallfall klart at hun hadde overbevist minst én av dommerne,.

– Min stemme går til deg fordi du har et fabelaktig talent. Lykke, lykke, lykke til, sa Mia Gundersen etter å ha hørt Stine synge «Pie Jesu».

– Jeg har opplevd det en gang før, det var da Sissel Kyrkjebø begynte å synge på 80-tallet, mente Alex Rosen, og Kahn fulgte opp:

– Det lurer jeg på om var det råeste vi har opplevd i kveld, oppsummerte han.

– Det å drive med klassisk musikk å være 17 år er et utradisjonelt valg; jeg tar meg av hatten for det. Du går mot strømmen og det er flott, fortsatte Kahn.

Stine Hole Ulla fra Sykkylven under fredagens opptreden på Norske Talenter. Skjermdump: Tv 2