– Dette viser hvilken posisjon Sverre Bjertnæs har. Det er ikke mange kunstnere som selger så dyre maleri, og som er så unge som han, sier Hugo Opdal om den 38 år gamle kunstneren som åpnet utstilling i Studio Hugo Opdal sist søndag.

I løpet av utstillingens første dag var det ikke bare hovedverket, men maleriet «Atelierom» til 200.000 kroner pluss tre andre store maleri og to tegninger av Bjertnæs som ble solgt. Salgssummene nærmer seg en million kroner.

I løpet av de tre timene galleriet var åpent var rundt 150 personer innom søndag.

–Jeg er kjempefornøyd både med salget og med publikumstilstømmingen. Bjertnæs er en spennende kunstner. Fra å være en klassisk, figurativ maler har han tatt steg videre med å mikse stilarter og samarbeid med andre kunstnere.

Han har modernisert maleriet på en spennende måte. Her på Flø er det helt nye ting han viser, opplyser Opdal om utstillinga som varer ut 11.mai.

Galleriesten vil ikke si mer om hvem som har kjøpt utstillingens hovedverk og de andre Bjertnæs-arbeidene enn at de kommer fra Møre og Romsdal.

Rekordstart

Starten på 2014 har kunstnerisk og salgsmessig vært svært god for Studio Hugo Opdal sin del.

I mars avsluttet galleriet utstillingen med den internasjonalt kjente kunstneren Bjarne Melgaard. Da ble det solgt kunst for rundt 3,1 millioner kroner. Allerede åpningsdagen ble Melgaards bronseskulptur «Son of dad» til 1,8 millioner solgt til en bedrift i fylket.

– Det er rekord. Melgaard-skulpturen er det dyrest verket vi har solgt til nå. Veldig kjekt at folk kjøper kunst. Vi har lagt oss på et høyt nivå når det gjelder kunstnere som stiller ut i Studio Hugo Opdal, og er avhengig av salg for å fortsette med det, sier gallerieieren.