Det sies at man ikke blir profet i eget land. På Color Line Stadion fredag kveld viste Sigrid at hun i hvert fall er profetøse i egen hjemby. Her snakker vi om hjemmeseier i eliteserien. Vi får håpe noen fra AaFK var på stadion i kveld, slik at de kan minnes om hvordan det føltes…

Med AaFK-skjerf rundt halsen, og helt vanlige klær, kom Sigrid løpende ut på scenen, som om hun var på vei ut skolegården. Der de andre artistene har vært koordinerte i klesvei, sminke og poseringer, er Sigrid det stikk motsatte.

Ikke misforstå, hun er overhode ikke noe takras der hun lett og lekent hopper og danser rundt så man skulle tro noen hadde gitt henne koffeintabletter i cappuccinoen hennes. Til det er hun alt for sjarmerende i sine sceneopptreden. Det er bare noe så herlig ujålete og ekte ved det. Men det kan jo være et koordinert image for alt jeg vet.

Jeg velger likevel å tro at det ikke er det. – Hei, Ålesund. Så j***a deilig å se dokker! Det ropte hun. Med AaFK-skjerf rundt halsen. Noe sånn koordinerer man bare ikke med et engelsk management.

Sigrids merittliste og suksess har vært skrevet adskillige spaltemeter og megabytes om i denne avisen allerede., så jeg skal ikke dvele ved det. La oss heller snakke om hva hun presenterte på hjemmebane i kveld. For dette er jo så nært man kan komme en homecoming i Norge.

Hun var hjemme hos sine egne. Og med låter som er popmusikk av ypperste merke kokte det blant publikum, gamle som unge. Da «Don't Kill My Vibe» lød utover forsamlingen var allsangen på høyde med det a-ha gjorde i timene før. Og i de rolige partiene var det et hav av mobiltelefoner å se lyse opp blant publikum.

Sigrid snakket og flørtet med publikum og responsen lot ikke vente på seg. Til tider var jubelropene på et så høyt desibelnivå at du nesten trengte ørepropper. Og da «Strangers» kom på var hele stadion en kokende masse av kropper som danset og sang av full hals.

Alt dette, samt flotte og fengende låter, kombinert med en energi, framføringsglede og dansebevegelser som er totalt ukoreograferte, men spontane, gjør at Sigrid innkasserte total hjemmeseier i kveld.

PS! Før noen beskylder meg for å være en patetisk hjemmepatriot og inhabil angående Sigrid: Jeg er født på Fauske i Nordland, og er til daglig bosatt i Molde, hvor jeg har bodd lenger enn Sigrid har levd.