– Overraskende og kjekt. To nominasjoner på ei og samme bok er ikke hverdagskost akkurat, sier forfatteren sjøl.

– Tvert imot er stor stillhet det vanlige. Nominasjonen er med andre ord ei tilbakemelding om at boka er lest - og at den har gjort inntrykk, legger hun til.

– Vanskelig jobb for juryen

– Det er tre nominerte til prisen. I tillegg til din bok, som altså handler om 19-år gamle Mikkel som etter hvert begår sjølmord, er Endre Lund Eriksens «Pitbull-Terje på sporet av den tapte far» og Jo Nesbøs «Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje.» også nominert. Hva tenker du om det som vel må sies å være konkurrentene dine?

– Først og fremst at bøkene er vidt forskjellige: Underholdning opp mot alvor. Det må være en vanskelig jobb for juryen. Ellers er Endre Lund Eriksen en forfatter jeg kjenner godt og synes leverer fine ting. Når det er sagt har jeg verken lest den siste boka hans, som han altså er nominert med - eller Nesbøs «Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje». Det må jeg vel gjøre nå. Sistnevnte ble for øvrig nylig tildelt Kritikerprisen, der min bok også var nominert.

Flere kulturnyheter på Smp.no

Skriver drama for unge

– Bøkene som er nominert ble alle gitt ut i 2010. Du er med andre ord for lengst ferdig med «Søkeord: ayotzintli» og trolig godt på veg inn i noe anna. Kan du fortelle litt om hva du arbeider med for tida?

– Ja, jeg er ferdig med «Søkeord: ayotzintli», inklusiv etterarbeidet med ulike besøk rundt om. Akkurat nå er jeg blant anna i ferd med å fullføre en dramatisk tekst myntet på unge (Kaldhol er en av ti forfattere som deltar i et nytt utdanningstilbud nettopp om drama for unge, i regi av Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, Dramatikkens hus og Norsk barnebokinstitutt, journ. merk.). Målet er først og fremst å få til håndverket, så får vi se om det etter hvert er noe som kan settes opp. Stykkene vi har laga skal presenteres for interesserte på siste dag av kurset, sier hun - med et aldri så lite hint til Barneteatret Vårt.