– Vi kan ikke si annet enn at det har vært en skikkelig suksesshelg, forklarer en fornøyd Terje Erstad, presseansvarlig i Momentium AS.

I alt var 24.000 tilhørere innom de to dagene. 35.000 om man inkluderer Minijugend. På programmet sto konserter med blant annet TNT, Kygo, Ronan Keating, Highasakite, Julie Bergan, lokale artister og mange flere.

– Tilbakemeldingen fra artistene er ikke annet en positive. Alle synes det var flott å opptre i Ålesund, forklarer Erstad.

Jubileum

– Vi føler at vi over tid har klart å bygge opp noe som er bærekraftig og som blir satt pris på, forklarer pressesjefen. Årets arrangement markerte Jugendfest sitt tiårsjubileum. Og det blei markert med det som ifølge Erstad har vært en av de beste festene så langt.

– Vi håpet naturligvis at jubileumsfesten skulle bli ekstra fin og det synes vi at den ble, forklarer Terje Erstad.

– Inntrykket vi sitter igjen med er at det meste gikk knirkefritt. Folk oppførte seg bra, politiet har få anmerkninger å komme med og jeg har inntrykk av at folk koste seg, fortsetter han.

Videre sier han at det merkes at festivalen nå har ti år bak seg. Dette fordi folk var tidlig på plass og det ble relativt lite kø. Men samtidig vedkjenner han at det kanskje ble litt venting og kø på noen, men at dette er å forvente.

Slitne

– Organiseringsmessig har årets festival vært beinhard. Det har vært mye rigging ettersom vi også hadde Minijugend. Det har vært noen harde tak, forklarer Erstad.

Samtidig påpeker han at festivalen gir mye energi og driv.

– Det er nok en klisjé, men en får enormt med energi når en ser det store folkehavet som gynger opp og ned på mattene.

Høyt budsjett

– Noe av det som var nytt i år var at vi økte bookingbudsjettet masse. Vi hadde mange store artister i år.

Det er for tidlig å si hvordan det gikk økonomisk, men arrangørene mener det ser ut til å bli et bra år.

Men det var også et annet aspekt ved arrangementet som var nytt av året:

Minijugend

I tillegg til alle de andre konsertene, ble det på lørdag arrangert en festival for de minste. Minijugend. Her var det totalt 11.000 som møtte opp for å høre på sine barndomsidoler som Marcus & Martinus, Freddy Kalas, Sval og Gnist barnekor.

– Dette var et av de øyeblikkene jeg vil huske best fra årets festival. Det var utrolig emosjonelt å stå mellom scena og publikum under Minijugend. Det var rett og slett fantastisk å se et hav av unge fans hygge seg på festivalen, forklarer Erstad.

– Det er viktig for oss å gi de unge en konsertopplevelse som de vil huske, utdyper han.

Han sier at det meste tyder på at Minijugend er en del av festivalen som er kommet for å bli.

Neste år

Momentium takker for årets festival. Samtidig er de allerede i gang med planlegging for neste års fest. De kan allerede avsløre at a-ha og lokalstjerna Sigrid Raabe tar turen