– Det var da jeg begynte å ta produseringa mer seriøst, forteller Vetle.

For han gjør det meste selv. Skriver, synger, spiller og produserer.

– Det kan bli litt ensomt, jeg skal ikke lyve, men jeg trives så godt med musikken. Det handler om en sinnstilstand jeg kommer i, en komfortsone hvor jeg får ut musikken.

Han er født og oppvokst i Ålesund, men nå har han flytta til Oslo for å følge drømmen om å leve av musikken under artistnavnet Dyrisk. Her har han kommet inn under Bitemark Productions, starta av Bjørn Johan Muri fra Ålesund og Martin Blomvik fra Sula.

Abstrakt skriving

Vetle har holdt på med musikk siden han var ungdom og har vært innom flere ulike sjangere, noe som har satt spor etter seg i musikken han lager nå.

– Jeg har prøvd å leite etter en sjanger til musikken min, uten å finne noe jeg føler passer helt. Men de fleste ville vel kanskje identifisert den som en blading av folk og elektronika, legger han til.

Tekstene hans er ofte personlige, men det er ikke alltid han skjønner hva han skriver om før i ettertid.

– Det er ofte historier som er abstrakt innpakka. Etter litt tid kan det gå opp for meg at «aha, det var det den sangen handla om, ja».

Samarbeid

Vetle er for tiden i kontakt med en utgiver, uten å kunne si så mye mer om det. Musikken legger han foreløpig ut på Soundcloud. Konkurransen er tøff og handler mye om følgere og antall avspillinger, noe han har fått mer av i det siste sammen med produsenten MJK fra Texas.

– Han likte musikken min og spurte om vi ikke skulle lage noe sammen.

Resultatet ble en remiks av «The tallest man». Bare det første døgnet fikk låta 25.000 avspillinger, to måneder senere er tallet 300.000.

Nå håper Vetle ballen skal fortsette å rulle på nettet, slik han etter hvert kan oppfylle albumdrømmen.

– Jeg har hatt albumnavnet klart i ett år, og har rundt 40 halvferdige låter, men om albumet kommer om ett, tre eller ti år, det aner jeg ikke.

Minikonsert: Vetle Olsen fra Ålesund spiller tre av sine egne sanger på Scena: «Walk with me», «Whisper» og «For what it's worth». Foto: Nils-Harald Ånstad