Og denne gangen har hun med seg komikeren og musikeren Ørjan Liavåg. teater. «Margot får besøk» heter showet, som skal bli et helaftens humorstykke på linje med showet fra 2007, da Margot gikk solo for første gang.

Ina Breivik ble glad da Ørjan Liavåg, kjent som makker til komikere som Fredrik Steen, Christine Hope og Marit Voldsæter, sa ja til å være med i Margits univers.

– Ørjan har mange fine figurer inne i seg, også mange publikum ikke har sett. Dette er spennende.

– At vi begge kan være hjemme i Ålesund og jobbe betyr også mye, sier Breivik.

Mysterium

Hva slags rolle Liavåg skal spille i det nye showet, vil de ikke si så mye om.

– Det kan bli én rolle, og det kan bli flere. Plottet er ikke ferdig ennå, vi er fortsatt i skriveprosessen. Men jeg tror vi skal ha manus klart til påske, tror Liavåg.

– Blir det som Margots unge elsker du nå skal inn på arenaen?

– Jeg hadde håpet vi skulle unngå de store elskovsscenene. Men mulighetene er mange, og her kan det meste skje. Vi kan bare ikke røpe for mye rundt det, av hensyn til plottets framdrift. Her ligger det et mysterium i lufta, forteller Liavåg.

Mange replikker

Tause skikkelser à la Leif Per blir det i alle fall ikke, selv om Margot er aldri så pratsom.

– Det er grenser for hvor fort jeg greier å snakke, men det skal i alle fall bli en del replikker.

– Og det skal bli gøy å være med i et humorstykke med en historie, i stedet for et show med 21 numre på en time og 20 minutter, sier Liavåg.

Autentisk

Han gleder seg stort til å gå på scenen med Margot.

– For meg er dette en av Norges desidert beste revykarakterer. Den karakteren har så mye autentisk i seg. Noe av det kjenner jeg igjen fra min egen mormor, som opprinnelig var fra Langevåg, men som bodde mange år i Ålesund. Hun var ei veldig hyggelig dame og ikke så sprø som Margot selvsagt, men ei typisk ålesundsfrue, det var hun, sier Liavåg.

Både Ørjan Liavåg og Ina Breivik kommer med tekster. I tillegg har de fått med seg tekstforfatterne Morten Lorentzen og Kjetil Kooyman, som også skrev tekster til det forrige Margot-showet. Instruktør blir Karina Aase.

sammen på scenen. Hva slags rolle Ørjan Liavåg skal spille i Ina Breiviks nye Margot-show er ennå ikke helt klart. Men noen taus skikkelse blir han ikke. 25. oktober blir det urpremiere på «Margot får besøk». Foto: Ottar Andre Anderson