Det sier kultur- og reportasjeredaktør Kristin Knudsen i Sunnmørsposten. Lørdag skal hun i aksjon som programleder under avisas direktesending i tilknytning til forestillinga «Byens hukommelse» i Parken kulturhus.

– På samme måte som forestillinga er Parken kulturhus si gave til 175-årsjubilant Ålesund kommune, blir Sunnmørspostens sending avisas gave til byens innbyggere, legger hun til.

Både kulturhuset og byen har for øvrig samme «fødselsdato»: Mens Ålesund blei kjøpstad 13. april 1848, åpna Parken kulturhus 13. april 1998, og er ergo 25 år i år.

Kultur- og reportasjeredaktør Kristin Knudsen blir programleder for Sunnmørspostens sending. Her sammen med to av de andre som skal i sving, Kenneth Hjelle (t.v.) og Jan Erik Finsæther. Foto: Staale Wattø

Knudsen forteller at sendinga til avisa begynner ei lita stund før «Byens hukommelse» starter klokka 19.

– Da med en intro og intervjuer med et par personer som har med forestillinga å gjøre, alt fra studioet vårt i foajeen i kulturhuset.

To timers forestilling med kakebord i midten

– Deretter følger rundt to timer med forestilling fordelt på to deler, og i pausa, sier Knudsen – og smiler fornøyd før hun fortsetter:

– I pausa skal de ha et gedigent kakebord i foajeen. Et ekte, deilig, sunnmørsk kakebord. Dit skal selvsagt vi også, blant anna for å snakke med folk om hva de mener er den viktigste kaka nettopp på et sunnmørsk kakebord.

– En såpass stor produksjon gjør ellers at avisa vil ha betydelige ressurser i sving. I tillegg til det nevnte studioet i foajeen og minglinga med kamera i pausa, vil det være fire betjente kameraer i salen, sier Knudsen.

Inviterer innbyggerne til å dele minner

– Som en del to av gaven vår til byens innbyggere inviterer vi folk til å dele sine ålesundsminner. Rett og slett for å vise litt av det hjertet vi har for det som jo er landets vakreste by. Har du et spesielt minne, eller private bilder som du tenker at «dette er Ålesund for deg», enten det nå er nytt eller gammelt, gå inn på smp.no. Der finner du ei sak disse kan deles i, avslutter hun.