Den ene forestillingen som settes opp på Sunnmøre blir på Parken kulturhus førstkommende lørdag. Publikum får da se en tempopreget forestilling som har slektskap med teatersport og revy. Skuespillerne, som bruker sine egne navn, havner i situasjoner som alle kretser rundt spørsmålene «hva er virkelig» og «hva er teater».

At denne filosofiske teaterleken skulle slå så godt an blant publikum kom overraskende på Teatret Vårt, vedgår teatersjef Thomas Bjørnager.

– «Perpleks» er en smal, crazy, men hysterisk morsom forestilling. At den har solgt så godt at det var behov for å sette opp ekstraforestillinger i Molde, kom overraskende, ja.

Pepper for «Jeppe»

– Burde dere ikke ha prioritert å legge «Perpleks» ut på turné på Sunnmøre med tanke på hvor populær den er?

– Jo, i etterpåklokskapens lys kan du godt si det, vedgår Bjørnager, men påpeker:

– Da vi valgte å ikke legge ut på sunnmørsturné med den store forestillingen «Jeppe på Bjerget» i fjor fikk vi mye kritikk for det. Denne gangen valgte vi derfor å lage turné på Sunnmøre med vår største forestilling, som er «La Bête», sier teatersjefen. Også «La Bête» er en komedie, men i mer klassisk innpakning enn «Perpleks». Her får publikum brusende kostymer, kjappe replikker og gale påfunn.

– Et typisk teaterstykke som er fint å dele med andre, og som dermed passer på turné, mener Bjørnager.

Mye å rekke

Han vektlegger at Teatret Vårt strekker seg langt for å møte publikums ønsker om å se de ulike forestillingene. Teatersjefen holder fast på at tilbudet er godt, også for sunnmøringene.

– Husk på at vi er et relativt lite teater. Selv om vi ikke turnerer på Sunnmøre med «Perpleks» har også den vært vist flere steder. I tillegg har vi en omfattende turné med La Bête. Det er mye å rekke over for oss.

Forestillingen «La Bête» kommer på sunnmørsturné. Det er en komedie i klassisk innpakning.