På bussbillettene sto det at Jugendfest-bussene skulle gå fra Color Line Stadion. Ikke alle fikk med seg informasjonen gitt andre steder om at avgangsstedet var endret, noe som medførte at de som skulle med nattbussene måtte gå til krysset ved Volsdalen Camping, 850 meter unna. Dermed var det flere som kom for seint.

Sunnmørsposten skrev om en ungdomsgjeng som skulle hjem til Ørsta og ikke var hjemme før langt på natt, og som måtte få hjelp fra både den ene og den andre slektningen for å komme trygt hjem. Disse fikk refundert bussbillettene fra Jugendfest.

10 minutter å gå

Nå er det gitt riktig beskjed i headeren på bussbilletten du kjøper, opplyser arrangør Ante Giskeødegård i Momentium.

– På grunn av trafikken inne på området ved stadion kan ikke bussene ha avgang der. Derfor må bussene ha avgang et stykke unna. I år går våre busser fra området ved Bunker Oil, rundt 10 minutter å gå fra stadion, langs en gangveg.

Derfra kan bussene kjøre rett ut på innfartsvegen, og de må gå presis, for å rekke ferjene.

– Det var det som var utfordringene sist, at hvis de venta for lenge så rakk de ikke ferja. I fjor var det et samarbeid der noen blingsa, men da betalte vi maxitaxien til dem, bare så det er sagt, sier Giskeødegård.

Hit går bussene i år

Møre og Romsdals kollektivselskap Fram opplyser på sine nettsider at Jugendfest har satt opp egne busser med avgang 00.30 natt til fredag og natt til lørdag.

Da går det buss til Ørsta/Volda, Hareid/Ulsteinvik/Fosnavåg, Vestnes ferjekai, Magerholm, Skodje/Sjøholt, Sula og Brattvåg.

Selv øker Fram kapasiteten på avganger fra Moa, Osane og Ytterland til Nørvegata vest, i tidsrommet 17.00 til 19.30 torsdag 17. og fredag 18. august.

Natt til fredag og lørdag setter de opp busser fra Ålesund rutebilstasjon med avgang 01.00. Disse går til Magerholm, Myrland, Valderøy/Vigra og Langevåg.