-Det var storarta å få lov til å være med på å skape ny Moldejazz-historie torsdag kveld, med Robert Plant på scena på Romsdalsmuseet. Å gi en slik opplevelse til publikum var utrolig kjekt, og vi har fått massive tilbakemeldinger, sier Hans-Olav Solli på en pressekonferanse fredag formiddag. Han er også stolt over at de kunne tilby en reinspikka jazzartist i form av Gregory Porter på scena i forkant av Robert Plant & The Sensational Space Shifters.

– Det er der vi skal være, og slike ting skulle vi ha gjort enda mer av.

Høg puls

Festivalsjefen har mye å glede seg over av store kulturopplevelser på festivalens femte dag, men han har også bekymringer å tenke på. På Plant-konserten var det i underkant av 5.000 publikummere. I forkant av fredagens konsert er forhåndssalget dårligere. Det er solgt et sted mellom 2 og 3.000 billetter, opplyser Solli.

Festivalledelsen har fått mange tilbakemeldinger om at de har klart å sette sammen et kunstnerisk solid og spennende program, men nå gjenstår det å sette krona på verket økonomisk.

Plass til begge

Det har vært regnvått stort sett hele festivaluka, men torsdag kveld var det tendenser til solglimt og opplett. I dag er det sol fra knallblå himmel, noe som forhåpentligvis lokker publikum til utekonsertene med Veronica Maggio og D`Angelo på Romsdalsmuseet, der det er plass til rundt 8.000 publikummere.

– Jeg håper virkelig at publikum kjenner si besøkelsestid i dag, sier Solli.

– Tror du at det pågående Tall Ships Races i Ålesund sluker publikum som kunne ha kommet til Moldejazz?

– Med det programmet vi har, mener jeg det burde komme folk hit likevel. Det burde være plass til begge to. Vi ber ikke om mer folk enn det som kommer på fotballkamp på en søndag.

Endelig skein sola på dansere, Jazzlogen og besøkende på Moldejazzen. Foto: Alexander Worren