Innerst inne tror likevel Ina Breivik og Ørjan Liavåg at de kommer til å levere et godt produkt til publikum når de torsdag har premiere på showet «Margot får besøk». Det er halvannet år siden ideen tok form, og siden har det vært jobbet intenst.

Lista er lagt høyt, sier de selv. Og resultatet er bra. Tror de.

– Bank i bordet, sier de i kor, og så banker Ina og Ørjan helt synkront i bordet.

Følg smp.no på Facebook

Samme humor

– Vi har veldig god kjemi. Er lik av type og har samme humor, sier Ina.

Det var hun som inviterte Ørjan til å samarbeide om en Margot-forestilling. Den forrige kom i 2007, men med Ørjan på laget mente Ina at tida var inne for en ny.

– Og jeg ble så glad da han sa ja til å bli med, sier hun.

Margot får besøk

Som kjent for mange har karakteren Margot (fortsatt 86 år) vært mye aleine siden ektemannen Herlof døde av en overdose julebakst. Nå er hun hypp på besøk, og det får hun til gagns i denne forestillinga.

Ørjan Liavåg, som før har vært sidekick i de fleste forestillinger han har deltatt i, får i større grad bryne seg som skuespiller.

– Jeg skal spille seks roller og har 15–20 kostymeskift. Her går det unna, sier Ørjan.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Barnebarnet

Alle karakterene hans er helt nye. Den mest fremtredende er Lasse Hurlen, som er barnebarnet til Margot. Og ja, hun heter Hurlen, hun også. På spørsmål om hvorfor hun har akkurat det navnet, svarer Ina:

– Fordi Herlof het det. Nei da, navnet er så gøy å si - og erkeålesundsk.

Forestillinga er ikke en tradisjonell revy med uavhengige sketsjer. Denne gangen kommer publikum tett på livet til Margot gjennom ei sammenhengende fortelling.

– Publikum får et lite krimplott og en god porsjon svart humor, sier Ørjan, og legger til:

– Dessuten prøver vi å lage litt satire på samfunnet rundt oss. Blant annet rundt hvilke forestillinger vi har om eldre mennesker.

Spikermatte

Ina og Ørjan gleder seg til å spille forestillinga for publikum.

– Til slutt blir vi så vant til stoffet at vi blir usikre på om det er godt eller dårlig. Det er i slike stunder vi ser etter ledige stillinger på Finn, ler Ina, men legger til.

– Vi går i alle fall på scena med vissheten om at vi har gjort vårt beste. Og vi tror vi har skapt noe bra.

For Ina fører Margot-rolla til et opphold på spikermatte hver kveld.

– Fysioterapeuten min sier at jeg holder hodet feil, jeg har begynt å bruke feil muskler. Det gode er at jeg ikke kjenner det på scena, bare etterpå.

SAMME GAMLE: Margot er en blanding av Inas farmor og mormor. – Vi kjenner alle til en Margot, det er derfor hun treffer, tror Ina Foto: Alexander Worren