– Den store summen er det ikke, for det koster å sette opp dette populære stykket, sier leder for Jugendteateret, Annbjørg Skar og legger til:

– Rimeligere teaterløsninger kunne økt overskuddet, men vi velger å løfte forestillinga hvert år ved å satse på fornying og forandring. Vi ønsker å gi publikum en best mulig Putti Plutti Pott-opplevelse, og det koster penger, sier Skar som har sett på hvilke utgifter billettinntektene brukes til.

Storsalg

Samtlige billetter til de 12 Putti-forestillingene som skal spilles i Arbeideren før jul ble utsolgt i løpet av en knapp uke. Når rundt hundre fribilletter er trukket fra har Jugendteaterets leder funnet ut at årets billettinntekter blir på rundt 650.000 kroner.

– Og så har vi en rekke utgifter som må trekkes fra, sier Skar og ramser opp utgifter blant annet til leie av Arbeideren de 14 dagene prøver og forestillinger pågår, billettavgift til Børsen som står for billettsalget, royalty til Per Asplins arvinger, lønn til skuespillere og musikere, leie av lyd- og lysutstyr. I tillegg kommer budsjetterte utgifter til reparasjon og fornying av kulisser, vask og nye kostymer, innkjøp av sminke og sminking av de rundt 150 små og store skuespillerne før de går på scenen i Arbeideren.

Totalt er årets Putti-utgifter budsjettert til rundt 550.000 kroner.

Gode penger

– Utgiftene er mange, og arbeidsinnsatsen blant mange barn, foreldre og instruktører er stor. Vi skulle selvsagt ønske at Putti Plutti Pott ga Jugendteateret større inntekt, men vi er glade for de rundt 95.000 overskuddskronene vi får. De drar vi nytte av til andre teateroppsetninger i løpet av året, sier Annbjørg Skar.

Hun og de tre andre instruktørene ved Jugendteateret er ansatt ved Ålesund kulturskole.

– I tillegg bruker vi Putti-inntektene til kurs, workshops og til å la Jugendteaterets elever få se teater. I år kjøpte vi Høstscene-billetter til de som ønsket det. Det hadde ikke vært mulig uten disse pengene, sier Annbjørg Skar.

Går til barna

– Overskuddet må være så pass, for Putti Plutti Pott er en stor produksjon det er mye arbeid med. Men hyggelig med overskudd, for det kommer barna i Jugendteateret til gode.

Det sier leder i Jugendteaterets foreldreforening, Christina Nelvik Nogva, i en kommentar til at årets billettoverskudd på rundt 95.000 kroner. Hun forteller at foreldreforeninga ikke får noe av billettinntektene, men får inntekten av kafésalget under Putti- forestillingene.

– Mye kakebaking og stor dugnadsinnsats fra en rekke foreldre ligger bak. På fjorårets kafédrift fikk vi inn rundt 80.000 kroner, opplyser Christina Nelvik Nogva.

– Pengene brukes blant annet til kurs- og teateropplevelser til barna, og til gi dem mat når de går direkte fra skolen og rett på Putti-øving. Det er ikke snakk om dyr mat, men i fjor ble matutgiftene nesten 40.000 kroner, forteller hun.

Holder på Putti

Når årets Putti Plutti Pott har premiere i Arbeideren torsdag 28. november, spiller Jugendteateret det populære Per Asplin-stykket for 22. gang.

– En publikumssuksess som vi holder på så lenge vi kan, sier Jugendteaterets leder.

– Putti-forestillingene er en kjempestor dugnad hvert år, og klart det røyner på både for barn og foreldre. Men barna blir helt fra seg om vi antyder at vi kanskje skal finne på noe annet. De vil absolutt ikke slutte med Putti Plutti Pott.

<strong>Stor satsing:</strong> – Putti Plutti Pott krever mye av mange, men gir mye glede både til skuespillere og publikum, sier Annbjørg Skar.
<strong>Leder:</strong> Christina Nelvik Nogva i Jugendteaterets foreldreforening.