Blant disse var snart sju år gamle Amalie. Hun benyttet pausen mellom Vilde og Anna og Morgan Sulele til å danse litt sving, eller kanskje det var regndansen, til de lystige tonene av Knudsen og Ludvigsen.

Når Sunnmørsposten prøver å spørre hvem hun gleder seg mest til å se, er det fint at mamma Susanne Giske kan ta seg av spørsmålene. Litt skummelt er det tross alt.

– Hun gleder seg veldig til å se Madcon, forteller Giske. Hun er enig i at været godt kunne vært bedre, men velger heller å se på glasset som halvfullt.

– Det er jo Jugendfest. Selvfølgelig måtte vi ta turen. At været er som det er, er selvfølgelig litt kjipt, men det er Ålesund. Dette må vi forvente, sier hun.

Amalie på sin side er litt skuffet over at ikke Marcus og Martinus var her i år. Men det ser likevel ut til at hun koser seg i det fargerike mylderet av regnværskledde festivalgjengere.

Søkte ly

En del modige fremmøtte er ute på golvet og danser til musikken. Men tribunene blir også flittig brukt til å søke ly. Blant dem som har benyttet seg av tribunen er åtte år gamle Andrea Thorholm. Hun er på Minijugend sammen med mamma Laila Reitan og søskenbarnet sitt, Erik Hanssen (7). De sitter sammen og hører på Vilde og Anna når Sunnmørsposten møter dem. Både Andrea og Erik er glade for at de tok på seg regnponcho.

– Men jeg har likevel blitt litt våt, forteller Erik mens han drar opp ponchoen for å vise fram de våte dongeribukse-beina.

Andrea skulle gjerne ønske at det var litt finere vær, men synes likevel det er veldig kjekt å sitte å høre på Vilde og Anna. Faktisk så kan hun snart alle sangene deres utenat.

Får endelig sett Madcon

Tord (11) og Vera (7) er også passende kledd for anledningen i oljeklær. Tord forteller at han gleder seg veldig til å se Madcon.

– Jeg har sett dem før, men kun på TV. Jeg tror de kommer til å lage et skikkelig show, sier han. Vera sine favoritter er Vilde og Anna. Sangen Vestlandet er favorittsangen hennes.