Han ser ut som han mest av alt har lyst å druse til oss: Den knyttede neven i fast grep rundt en veritabel batong utstråler det aller største alvor.

Det eneste som kan gi oss et bitte lite glimt av forsonende håp, er synet av etter måten formelle slips, innerst inne bak all annen uniformert rustning.

Uansett ingen grunn til å kødde med disse to karene fra Securitas AS.

Frode Grytten – den tilsynelatende iltreste på bildet – kjenner vi uansett som et både muntert, replikksterkt og serviceinnstilt medmenneske.

Denne versjonen av ham fra tidlig åttitall forvirrer altså en smule. Nåde oss om han fremdeles bærer batong i 2017. Ring etter bil.

Ulykkeligvis er dateringa av arkivbildet også egnet til å forvirre: Det er tatt enten 6. eller 17. januar 1983. Uten at vi er i stand til å finne motivet på trykk i avisa rundt disse datoene.

Samme kan det være. Vi falt uansett for den gjennomprofesjonelle poseringa til herr Grytten og hans noe yngre kollega Svein Sørland.

Utover bordplata har de to vekterne til ære for fotografen dandert et par svartebøker, gasspistoler, noe som ser ut som en personsøker og så byens nøkler. Det meste av slikt som trengs for å bedrive mørkets gjerninger. Lommelyktene dingler trolig i beltet.

Dette hadde uhyrlige konsekvenser. De skrek opp uansett hvor i verden vi befant oss. Umulig å stikke seg vekk.

En kollega måtte således snåve seg ned fra høgeste ski-fjellet og svare et rødglødende tips-oppkall fra avisas telefonvakt.

Husker vi ikke feil, handla det om årets første løvetann.