Det skjer i samarbeid med kunstgalleriet Simart helga 20. til 22. april.

– Jeg har drevet kunstformidling i vår privatbolig i Larsgården i vel fire år, og føler for å ta galleridriften et steg videre. Jeg har lyst til å gjøre nye ting, så da Unni Askeland tok kontakt har jeg valgt å arrangere en pop up-utstilling sentralt i Ålesund, forteller Arnfinn Tautra Nygård som driver Simart sammen med kona.

Nå er et lokale i Brunholmgata leid for å vise Unni Askelands kunst for ålesunderne. Pop ut-utstillingen åpner fredag ettermiddag 20. april og varer til og med søndag kveld.

– Denne gangen blir det pop up-utstilling på Brunholmen, neste dag kan det bli et annet sted i Ålesund sentrum. Det blir artig å prøve noe nytt, sier kunstformidler Arnfinn Tautra Nygård.

– Hva kommer Unni Askeland til å vise fram i Ålesund?

– Det er ikke helt avklart hva hun kommer til å stille ut, men jeg antar at hun tar med litt av hvert både av maleri og trykk. Unni Askeland er en spennende kunstner som har flere kunstuttrykk å by på, sier Arnfinn Tautra Nygård. Han sikter blant annet til silketrykkserien BIG, BIG, BIG med motiv av storheter som Marilyn Monroe, Greta Garbo og Andy Warhol, og serien «Munchadopsjoner» der Askeland har laget sine spesielle versjoner av flere av Edvard Munchs kjente motiv.