– Vi er kjempefornøyd med besøket. Og alle var begeistret for kunsthallen. Åpningshelga kunne ikke blitt bedre, sier Anne Standal.

Etter åpningen av kunsthallen for 150 inviterte gjester på lørdag, ble døren inn til Kjell Holms kunstsamling og kunstforeningens store åpningsutstilling av samtidskunst åpnet for publikum.

– Da kom storinnrykket av folk. Fire store bløtkaker gikk unna i en fei. Og alle var veldig begeistret. Det var tydelig at dette var noe folk hadde ventet på, og mange sa at de ikke hadde trodd at en butikk kunne bli til kunsthall, forteller Standal.

Utvidet åpning

Søndag var det også godt med folk innom kunsthallen.

– Da var mange eldre innom. De fortalte at det var lenge siden de hadde vært i kunstforeningen, fordi det var tungt å gå til lokalet i Parken kulturhus. Men nå som vi holder til på gateplan vil de besøke oss ofte. Det var gøy å høre, og lover bra for hyppige stikk-innom-besøk, sier intendanten som legger om åpningstidene for å gjøre kunsthallen mest mulig tilgjengelig for publikum.

– Vi skal ha samme åpningstid som butikkene i gata vi holder til i, og innfører langdag på torsdag. I helgene blir åpningstiden som før, forteller intendanten.

– Hvilken av åpningsutstillingene var publikum mest interessert i, Kjell Holms kunstsamling eller utstillingen med de dagsaktuelle kunstnere?

–Nei, det vet jeg ikke. Mitt inntrykk er at alle så alt, og syntes det var spennende

Debutant

Ørnulf Opdahl var en av de femten samtidskunstnerne som ble møtt med interesse. Han debuterte som keramiker og stilte ut fem store fat.

– Jeg fant ut at åpnings- utstillinga i Khåk var en gyllen anledning til å vise noe annet enn maleri og grafikk, sier Opdahl som ble inspirert til å lage keramikkfat for noen år tilbake. Da ble han introdusert for det danske keramikkverkstedet Tommerup på Fyn av nå avdøde Kjell Nupen. Opdahl har også jobbet der samen med Dronning Sonja og Magne Furuholmen.

– Å jobbe med keramikk er en spennende prosess, som har gitt mersmak. Jeg tror jeg kommer til å lage flere fat, sier Ørnulf Opdahl.