Det er ikke mange konserter og festivaler for den yngste ungdommen i Ålesund. Derfor er det ikke rart Terminalen Byscene nå myldrer med folk i tidlig ungdom. Staffenfestivalen har nemlig, til Tobias Berg (13) og Viktor Ludvig Hansen (13) sin store glede, aldersgrense på 13 år.

– Vi har gledet oss veldig lenge. Dette her er kjempekjekt, og står absolutt til forventingene, sier guttene og legger til at de er imponerte over hva elevene fra Stafsethneset skole har fått til.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

– Det er noe med konserter

– Vi har aldri hørt om bandet før, men de var flinke. Det er bare noe med konserter som er gøy uansett hvem som spiller. Vi er jo ikke gamle nok til å dra på så mange slike arrangementer, så for oss er dette kjempestas. Vi drar gjerne på Staffenfestivalen igjen, forteller guttene som regner med at stemninga blir enda bedre utover kvelden.

– Vi gleder oss jo veldig til Madcon. Da skal vi kose oss, smiler de.

Klar for festival

Det var ikke mangel på folk som trosset kulda, og stilte seg i kø for å sikre seg en tidlig inngang til Staffenfestivalen på Terminalen.

Alexandra Vestre (bak) og Silje Valderhaug gleder seg til konsert. Foto: Nikolas Birkevold Farstad

– Vi er gleder oss veldig. Dette blir spennende, sier Alexandra Vestre (20) og Silje Valderhaug (21) som med litt flaks og iver havnet helt fremst i køen av spente ungdommer. De er overbevist om at Staffenfestivalen blir bra, og gleder seg ekstra til en spesiell artist.

– Det er jo Madcon vi gleder oss mest til. Dette blir kjekt, mener de.

Spente

Elevene som har vært med å arrangere festivalen er trolig de som er mest spent, og like før dørene åpnet kunne Njål Bele, lærer ved skolen, fortelle at stemninga var god.

– Nå koker det godt. Vi springer i alle retninger, men vi er også godt forberedt. De har arbeidet fram mot dette i månedsvis, og nå merkes det jo at det nærmer seg, så stemninga begynner virkelig å dra på, sier han og legger til at det blant annet er en konferansier som gleder seg vilt.

Utsolgt

– At det er kø før vi åpner bidrar jo til spenninga. Det er 50 tilgjengelige billetter i døra, og de kommer til å gå. Så utsolgt blir det, forteller en smule hektisk Bele over telefon mens han springer over rådhusplassen for å få på plass de siste forberedelsene.

Les flere kulturnyheter her