Opp på scena kom også Jennys kjæreste ikledd AaFKs gulldrakt.

- Han er egentlig en idrettsgutt, men har begynt å spille gitar etter at vi ble sammen, fortalte Jenny. Sirkuset har knyttet dem tettere hverandre.

- Vi har vært gjennom en tøff og hektisk periode sammen, det er klart det får innvirkning på forholdet.

Feires av venninnene

Norges nye superstjerne ble møtt med trampeklapp da hun ankom foajeen og møtte horden av barn, ungdommer og voksne som ventet henne.

- Nå skal vi få oss noe mat, og så er det ut og feire! fortalte vennegjengen.

De er på ingen måte sjokkerte over utfallet av finalen.

- Dette er litt morsomt. Da Jenny besluttet å melde seg på Idol, skrev jeg en lapp med tallet 1 og la det i en konvolutt. Sånn tippet jeg hennes plassering i konkurransen. Den skal jeg finne fram og vise henne når vi kommer hjem, gliste Line Standal Sørnes.

Venninnene har gjort Idol-finalen til en helgetur og blir i Oslo til søndag.

- Vi regner ikke med å få møte Jenny, så det blir nok å feire henne uten henne. Hun skal få sin dose når vi kommer hjem, kunne Eirin Mari Farstad forsikre om.

Førjulspresang

Etter en omfavnelse av bestemor og andre som ser fram til å få Jenny litt for seg selv i jula, bar det videre til finalefest for den kommende plateartisten.

- Jeg vet ikke hvordan plata mi blir, men jeg vet hva jeg liker. Samarbeid med andre artister er absolutt aktuelt, var det Jenny ønsket og kunne si om den saken fredag kveld.

- Først er det jul. Og det blir den beste jula noen sinne. I lille, kjære, Stordal, smiler Jenny tilfreds.

En eventuell romjulskonsert i hjembygda kan tenkes å ha potensial til å sette publikumsrekord.