21. juli er det premiere på det nye showet, og 3. og 10. august kommer de til Teaterfabrikken i Ålesund.

Humorduoen fra Ytre søre har lang fartstid sammen på scenen, ikke minst som Hildegunn og Leif Per. De er også kjent for Møre Banan-showene sine, radioserien med samme navn og Youtube-slageren «Sverigetur».

Kabaret

Nå har de to installert seg i lydstudioet til Liavåg i Ålesund for å jobbe med det nye showet, «Ein krum kveld II».

– Det blir et show i kabaretform, med musikk og standup, der vi skriver tekster til noen kjente melodier, i lett og ledig stil. Ørjan på gitar og meg på rytmeegg, forteller Fredrik Steen. Han er på besøk fra Oslo dit han flyttet tilbake med familien for en måneds tid siden, etter noen år på Flø.

Hytteliv

Det skal bli et nokså tilbakelent show, der de er seg sjøl og gjør seg noen refleksjoner over livet i 2012 og livet som småbarnsfedre. Akkurat nå er vi opptatt av hyttelivet. For eksempel hvordan gode kompiser kan bli til reine monstre når veldig strenge hytteregler skal følges. Applikasjonssamfunnet blir et annet tema.

– Vi har jo fått en app for alt. Jeg skal oppføre meg helt eksemplarisk, bare jeg får en app som forteller meg hvordan, fleiper Steen.

Årets sommerturné blir på bare fire stopp. En liten koseturné, bare fordi de to småbarnsfedrene hadde tid og lyst.

Premieren 21. juli har de lagt til Knutholmen i Kalvåg, der de holdt sin aller første forestilling for seks år siden. Så blir det et show på Eid, før de entrer scenen i Moloveien i august.

Sammen igjen. Ørjan Liavåg (t.v.) og Fredrik Steen med Møre Banan-show i Arbeideren i 2006.Arkivfoto: Jeff Gilbert