– Det var utrolig kjekt. Publikum var engasjert og både klappet og sang med. Det forteller Vilde Hjelle etter endt konsert.

Da hun og Anna Naustdal entret scenen, allerede klokka 12.55, hadde nemlig mange funnet vegen til Giske.

– Så langt virker det som en veldig bra festival. Spesielt for barn og unge, mener Anna, som trekker fram de oppblåsbare dyrene som eksempel.

– Festivalen minner litt om Malakoff, legger hun til.

Heldige med været

– Hva synes dere om at det er så fint vær her i dag da?

– Det er kjempedeilig. Men så tror jeg vi har vært veldig heldige med været når vi har sunget på festivaler, mener Vilde. Jentene spekulerer litt og kommer fram til at de hadde en festival i Tønsberg der det høljet ned.

– Også var det ganske kaldt da vi var i Mo i Rana, legger Vilde til.

Jobba hardt

Vilde og Anna forteller at de har jobbet hardt for å få til et bra show på Giske, noe de følte de klarte bra. De har også vært der tidligere og spilt inn musikk. Men når neste store slager er klar er imidlertid litt usikkert.

– Det siste året har vi jobbet med å lage nye låter. Men så blir det ofte slik at vi begynner å jobbe med en låt, så setter vi oss fast og begynner å jobbe med en ny låt, forteller Anna.

Melodi Grand Prix junior

Sangduoen fra Nordfjordeid er best kjent for å ha vunnet norske Melodi Grand Prix junior i 2016. De vant med sangen «Vestlandet», som ble inspirert av en biltur over Strynefjellet. En annen spesiell ting med denne sangen er at den var skrevet på nynorsk.