Gjertrud Hals (f. 1948) er fra Finnøy i Sandøy kommune.

I tillegg til å være festivalkunstner er Hals også festivalutstiller under Moldejazz. Utstillinga - i Kunstnersenteret, vil bestå av ulike installasjoner og skulpturer og vil fylle alle rom på senteret. Arbeidet med utstillinga pågår, og vil etter sigende finne sitt uttrykk i overgangen mellom natur og kultur.

Utsmykking

Gjertrud Hals har sin utdannelse fra Statens lærerhøgskole i forming, og har i tillegg vært hospitant ved Kunstakademiet i Trondheim. Hals blei opprinnelig utdanna som billedvever, men de siste 20 åra hun stort sett laga frittstående skulpturer i forskjellige fiber, så vel som ikke-fiber materialer.

Hals står bak mange utsmykkingsoppdrag – lokalt både Distriktshøgskolen i Molde og Molde stadion.

Hun har videre deltatt på ei rekke gruppe- og kollektive utstillinger i inn- og utland: Flere ganger på Statens høstutstilling og landsdelsutstillingene. på utstillinger i USA, Japan, Tyskland, Sveits, Nederland, Spania, Frankrike, Belgia og Polen.

Separatutstillinger

I perioden fra 1985 og frem til i dag har hun i tillegg hatt åtte separatutstillinger. Arbeider av Hals er innkjøpt til offentlige og private samlinger i Europa, USA og Japan, blant anna av Norsk Kulturråd, Museet for samtidskunst, Leopold Hoesh museum i Tyskland, American Craft Museum i New York, og Museé des Arts Decoratifs i Lausanne i Sveits.