- Dette er mye også i nasjonal sammenheng, sier studio-manager Audun Hopland ved Galleri Studio Hugo Opdal på Flø til smp.no.

Bjarne Melgaard-utstillingen som åpnet på Flø søndag, har fått kunstglade sunnmøringer til virkelig å åpne pengeboka. I løpet av søndagen var over 300 mennesker på besøk i galleriet ved havgapet på Flø, og mange nøyde seg ikke bare med å se, - de kjøpte også.

Flere er reservert

- Vi har solgt verker for til sammen 2,5 millioner kroner. I tillegg er flere andre verk reservert, forteller Hopland til smp.no.

Utstillingen henger til 23. mars.

- Hvor mye er dette sammenlignet med tidligere utstillinger?

- Dette er en av de aller beste utstillingene vi har hatt på Flø. Å selge for slike summer er helt i toppsjiktet også i nasjonal sammenheng, det er ikke mange gallerier som selger for så mye i Norge, sier Hopland.

Skulpturer og grafikk

Melgaard har fått en unik status i kunstverdenen, og dette har nok mange sunnmøringer også plukket med seg. Melgaard er en av de absolutt viktigste stemmene i norsk samtidskunst.

I tillegg til salg for 2,5 millioner kroner, er det søndag også reservert kunst for om lag en halv million kroner. Dette dreier seg stort sett om malerier, og blir det salg ut av disse også, har det blitt solgt kunst for 3 millioner kroner ut fra åpningsdagen i den lille bygda søndag.

Søndag var det skulpturer og grafikk det ble solgt mest av, mens det ble reservert oljemalerier.