- Dette gjør meg både veldig glad og også litt ydmyk. Nettopp med bakgrunn i at jeg har fått den før, hadde jeg skrudd ned forventningene mine, sier Kaldhol på telefon fra Ålesund lufthavn og på veg til Oslo for å motta prisen.

- Samtidig vet jeg jo hvilken bok jeg har skrevet og har med meg de mange, fine tilbakemeldingene jeg har fått for den. Alle som er nominert er jo dessuten også nominert fordi juryen tenker bøkene deres er gode nok til å kunne få prisen, sier hun.

- Blir det feiring nå da?

- Ei lita ei, kanskje, sammen med forlaget i forbindelse med prisutdelinga. Men jeg skal hjem i kveld, altså, sier hun.

- Har du visst om at det var du som ville få prisen lenge?

- Jeg har visst det noen få dager. Men siden det skulle være hemmelig til i dag, er det bare familien og de nærmeste som har fått vite det.

- Er forlaget forberedt på at ny blest om boka – slik prisen innebærer, kan resultere i oppsving i salgstalla?

- Det håper jeg inderlig!

Litteraturprisen er en av flere priser Kulturdepartementet deler ut for barne- og ungdomsbøker årlig. Kategoriene det deles ut priser i kan variere noe fra år til år, men i år deles det ut priser innenfor følgende kategorier i tillegg til Litteraturprisen: Bildebokprisen, Fagbokprisen, Debutantprisen, Illustrasjonsprisen og Oversetterprisen.

Les flere kulturnyheter på Smp.no

Siden 2003 har Norsk barnebokinstitutt stått for juryering og administrasjon. Når det gjelder Litteraturprisen er denne på 50.000 kroner. Prisutdelinga ved kulturminister Anniken Huitfeldt finner sted i Nasjonalbiblioteket fredag klokka 13.

Forfatteren Marit Kaldhol (55) fra Ålesund stakk av med Kulturdepartementets litteraturpris for andre gang.