Prisen blir utdelt under åpninga av fylkestinget i Molde 12.desember, opplyser Møre og Romsdal fylkeskommune mandag ettermiddag.

Kvalitet til barn og unge

Inger Marie Bakke (42) er utdanna ved Bergen teaterhøgskole i tillegg til internasjonale studier i England, India, Italia og Sverige.

Fra rundt 2004 og til nå har hun arbeidet mest i Ålesund og Møre og Romsdal, med unntak for perioder på turné for Den kulturelle skolesekken.

– Hennes særmerke er at hun stiller høye krav til seg selv og til medarbeiderne sine. Det største publikummet hennes har vært barn og ungdom, og Inger Bakke har alltid krevd det hun kaller ekte vare til de unge. Med imponerende energi skaper og utvikler hun scenekunst med fokus på det spontant kreative, lekene og fantasifulle, sier leder av kultur- og folkehelseutvalet, Marit Nerås Krogsæter, i en pressemeldingen.

Det var et enstemmig kultur- og folkehelseutvalget som vedtok å gi gi fylkeskulturprisen for 2016 til Inger Marie Bakke, opplyses det.

Leder for Høstscena

– Hun har endra og utvikla Høstscena til det den er i dag. Bakke har vist et stort initiativ gjennom engasjement sitt innen kulturfeltet over flere år, sier Nerås Krogsæter og fortsetter:

– Hun har vært initiativtaker og har vist ei gjennomføringsevne som har gitt resultat, som hele fylket og landet kan nyte godt av, mener Krogsæter.

Fiskesprell

Bakke er også engasjert i folkehelsearbeid. Gjennom kulturavdelinga i fylket har hun blant annet vært engasjert som kursholder og kokk i folkehelseprosjektet «Fiskesprell», et kurs om fiskemat i barnehagene i fylket. Som både kokk og skuespiller har hun på engasjerende vis formidla at sunn mat er fantastisk god mat, heter det i begrunnelsen fra fylkespolitikerne.