Aalesunds kunstforening er først ute med å invitere publikum inn i sine lokaler full av kvinnekunst. Det skjer lørdag. Da åpner Inger K. Giskeødegård utstillingen «Tegninger på lerret og papir» i hovedsalen, mens Astrid McGarrighans gafikkutstilling «Yesterday´s Tomorrow» vises i Sal 2. Så må publikum vente noen uker på neste kvinnelige kunster, som er Helle Kaarem. Lørdag 28. september åpner hun utstilling i Galleri J. Aasen.

Dyktighet foran kjønn

- Hyggelig, men helt tilfeldig at det er kvinnelige kunstneresom åpner høstsesongen. Jeg tenker ikke på hvilket kjønn utstillerne har , men legger i stedet vekt på de dyktige kunstnerne, sier kunstforeningens intendant, Anne Standal.

Både Inger K. Giskeødegård og Astrid McGarrighan har Standal kjennskap til fra før, fordi begge kunstnerne har hatt utstilling i Aalesunds kunstforenings lokaler tidligere. I 2006 i viste McGarrighan «Say it with flowers», mens Giskeødegård presentert en stor separatutstilling høsten 2008. Nå er de tilbake med sine arbeid med vidt forskjellig teknikker og kunstnerisk uttrykk.

– Inger K. Giskeødegård er en observatør, her har hun sin styrke. En eminent tegner, med beskuende, humoristisk snert i sine motiv. Astrid McGarrighan er mer stram i uttrykket uten at det blir kjedelig. Bildene hennes er teknisk helt supert laget. Slik beskriver Anne Standal de to utstillerne.

I sin utstilling presenterer Inger K. Giskeødegård arbeid hun kaller tegning på lerret og papir, og motivene spenner fra kyr, kystlandskap og detaljrike utsnitt fra bybildet i Ålesund. McGarrighan bruker de grafiske teknikkene etsing og akvatint når hun jobber fram sin arbeid, der hun fokuserer på objekt som åpner for fantasi og refleksjon.

Ny i byen

Det er første gang Helle Kaarem stiller ut i Ålesund, når hun åpner høstsesongen hos Galleri J. Aasen. Lørdag 28. september er hun på plass i galleriet med sine abstrakte motiv der lys og farger spiller en viktig, visuell rolle.

<strong>Grafikk:</strong> Astrid McGarrighan fyller kunstforeningsn sal 2 med grafikk.