Foajeen i operahuset summer av forventning før premieren. Elever ved Eid videregående skole og en stor dugnadsgjeng har bidratt med blant annet søm, lyssetting og snekring av kulisser for å få forestillingen på plass.

– Eid videregående skole har vært en enorm ressurs for oss. Det er et fruktbart samarbeid som vi håper aldri tar slutt, sier operasjef Kari Standal Pavelich til publikummet i foajeen. Hun benytter også anledningen til å komme med en oppfordring til publikum:

Detaljer

– Ta dere også tid til å se på detaljene på scenen, sier hun.

– Det er mye å glede seg over, og dette er kvelden for å bli beveget, mener operasjefen.

Ørsta-ordfører Rune Hovde er førstegangsbesøkende ved operahuset i Nordfjordeid.

– Jeg har store forventninger, sier han og legger til at Madama Butterfly ikke skal være av de vanskeligst tilgjengelige stykkene, noe som er bra for uerfarne operagjengere.

Imponert

Publikum lar seg villig imponere underveis, både over fremførelse og omgivelsene. Operaentusiastene Asbjørg Eikenes og Elin Gro Skaaden mangler ikke godord i pausen mellom første og andre akt.

– Dette er flott! Både solistene og scenen i seg selv. Fantastisk å se samarbeidet mellom operaen og skolen, mente de.

– Det har definitivt løftet Nordfjordeid å ha et operahus. Og jeg håper de trekker til seg også folk som ikke vanligvis går i operaen. Opera er ikke bare for fiffen, den er for alle, sier Eikenes.

-Her er en rose

Etter premieren vanker det sjølsagt blomster til de medvirkende på scenen, dirigenten og operasjefen – men ordfører i Eid kommune, Alfred Bjørlo, kommer også med en enkel rose til sopran og hovedsolist Ann-Helen Moen.

– Jeg synes det er for ille at dine minner fra Nordfjordeid disse ukene skal være lidelse og død, forteller Bjørlo med henvisning til det tragiske elementet i Madame Butterfly.

–Så her er en rose som et lite plaster på såret, sier han og får både Moen og publikums bifall.