- Kom så går vi ut og ser, sier Freja og tar med seg Arthur Elias ut på fortauet. Sammen står de og beundrer den første akvarellen som har fått plass i vinduet ut mot gata.

Freja og Arthur går i førskolegruppa på Storhaugen barnehage sammen med ti andre, og alle disse har bidratt med flotte tegninger som skal live opp i gågata. I løpet av sommeren kommer det opp barnekunst andre steder i byen også, og temaet er Ålesund og livet i havet.

Live opp

- Det ble en kjempesuksess da vi inviterte barn til å henge opp bilder i butikkvinduene våre. Derfor fikk jeg ideen til å pynte opp i andre deler av byen også, sier Marit Brunstad som er daglig leder hos fotograf Sponland.

Hun tok kontakt med kommunen som sendte ut invitasjon til femti barnehager i Ålesund.

- Ni  ble med på prosjektet, og de kommer til å vise fram mye fint i løpet av sommeren, forsikrer informasjonssjef Anne Bente Skjellum i kommunen.

Akvariet

Atlanterhavsparken syntes også at dette var en strålende idé, og alle de unge kunstnerne vil bli belønnet med en dag på akvariet.

Først ute er altså Storhaugen barnehage, og de flotte jugendhusene de har malt kan nå beundres i vinduet i Kongens gate 20.

- Velvillige huseiere har selvsagt stilt opp, og Ålesund Vinduspuss har sørget for at vinduene er skinnende blanke slik at alle kan få se all den kreative kunsten barn i byen har skapt, sier Marit Brunstad.

Les mer om vinduskunsten i Sunnmørsposten lørdag

Arthur Elias, Leah Marie, Leah Celine, Leneah og Freja er klare for å henge opp kunsten i vinduet i Kongens gate 20. Foto: Staale Wattø