Kulturredaktør i Sunnmørsposten, Kristin Knudsen, snakker om Festivalguiden, som lanseres på nett i dag.

Guiden er en oversikt over alle festivalene på Nordvestlandet, og gir brukerne anledning til å finne ut hvilken festival som passer for dem.

– Vår måte å definere ordet festival på, er at det skal være et arrangement som går over én eller flere dager og som er samlet rundt et tema. Enkeltkonserter faller utenfor, forklarer grafiker Liv-Jorunn Håker Ottesen.

Få full oversikt i Festivalguiden her

Ikke bare musikk

Hun har vært med å utvikle tjenesten: – Det er ikke bare snakk om musikkfestivaler, men festivaler om alt fra gummibåter, til fjellturer og humor, sier Ottesen.

Festivalguiden er utviklet på bakgrunn av informasjon tilsendt av festivalene selv.

– Jeg visste at det fantes mange festivaler i nordvest, men at tilbudet var fullt så omfattende var jeg ikke klar over, sier kulturredaktør Knudsen.

Samtidig tar hun høyde for at det finnes festivaler som ikke er tatt med i guiden.

– Siden er laget slik at den kan oppdateres og videreutvikles kontinuerlig. Inne i guiden finnes et skjema man kan sende inn for å få oppført en festival som mangler.

Hva skjer? Sjekk også kulturkalenderen på smp.no

Festival-vedlegg

Allerede nå har arbeidet med Festivalguiden gitt Sunnmørsposten et unikt datagrunnlag om festivalene i nordvest.

– Deler av materialet har vi brukt i saker som kommer i Festivalmagasinet neste torsdag Dette blir et vedlegg til papiravisa, og også der vil leserne kunne få en oversikt over de ulike festivalene, sier Knudsen.

Les flere kulturnyheter på smp.no

På nett og papir

– Folk må bruke den guiden som passer dem best, om det er på nett eller papir. Uansett har prosessen lært oss at det finnes et stort engasjement rundt festivaler i regionen vår, mener Knudsen.

Så vidt hun kjenner til eksisterer det ikke lignende festivalguider til den Sunnmørsposten nå har utviklet.

– Antallet festivaler vokser, så vi er glade for å kunne samle oversikten på ett brett. Vårt håp er at guiden blir et nyttig verktøy for det festivalglade publikummet.

Sjekk festivalguiden her - og si hva du synes om den i kommentarfeltet !

foto
<strong>Videreutvikles:</strong> Kulturredaktør Kristin Knudsen sier Festivalguiden vil oppdateres kontinuerlig. Arkivfoto: Elin-Therese Aarseth