Et bilde av Alnes fyr og ett av Skodjebruene tok nylig henholdsvis første og andreplass i den norske delen av det som ifølge Guinness Book of Records er verdens største fotokonkurranse: Wiki Loves Monuments - en konkurransen for bilder av kulturminner.

- Blidet fra Alnes blei tatt i mars i år. Jeg visste det var meldt nordlys, og da pleier jeg ofte dra nettopp dit. Der er det lite lysforurensning, sier Henny Elisabeth Stokseth - kvinna bak bildet.

- Fotografi er en kjær hobby for meg. Jeg har holdt på siden jeg knabba fotoapparatet til mamma og tok det med på skolen som barn. Nå bruker jeg så mye tid på hobbyen som råd, legger 55-åringen til. Hun er opprinnelig fra Gjerdsvika i Sande kommune, men var bosatt i Ålesund inntil hun for kort tid siden flytta til Sør-Trøndelag.

- Har du vunnet fotokonkurranser før?

- Ikke slik som denne, men jeg har fått bilder antatt tidligere, forteller Stokseth.

I helga var det prisutdeling i den norske delen av konkurransen i Oslo. Der var blant andre også hun som tok bildet av Skodjebruene: Trine Dahl fra Skodje.

- Artig å bli satt pris på - og spesielt artig at også bildet som blei nummer to er fra Sunnmøre, sier Stokseth.

De to bildene fra Sunnmøre blei begge sendt videre sammen med åtte andre norske bilder, til den internasjonale delen.

- Der nådde de imidlertid ikke opp, sier Jarle Vines, styremedlem i Wikimedia Norge. Les mer om Wiki Loves Monuments her.

Vinneren av den norske delen av konkurransen fikk et gavekort og et diplom, samt ei bok fra Riksantikvaren. Sistnevnte sitter nemlig i juryen.