Mange foreldre som var på Kube lørdag var først innom Kittelsen-utstillingen i første etasje, før de kom ned hvor barna fikk muligheten til male sine egne motiver på pappfat.

Designdronning

Grete Prytz Kittelsen, som døde i fjor, har blitt beskrevet som Norges store designdronning, og har vært en av de sentrale som har bidratt til å sette norsk design på verdenskartet.

Kittelsen-utstillingen er utlånt fra Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, og vil stå på Kube fram til slutten av april.

Gjenspeiler utstillingen

Museumsvert Ingunn Paulsen var den som bisto barna som kom på besøk med å føre penselen.

– Det er artig å se at barna noen ganger har sett noe i utstillingen som de har hentet inspirasjon fra. Det er en veldig fargerik utstilling, og det gjenspeiler seg også her.

– Og så ser det ut til at det har det veldig moro når de holder på. Barna blir her og holder gjerne på en god stund, og maler flere fat når de først er i gang, sier Paulsen.

De ferdige produktene fikk tørke, før de ble hengt opp på den ene veggen, som etter hvert begynte å bli ganske så fargesprakende.

Blomstrende kreativitet

Paulsen er utdannet kunstner, med en mastergrad fra Kunsthøgskolen. Hun tror dette opplegget er litt i Kittelsens ånd:

– Barna får leke seg og være litt kreative. Og så er det meste lov; man blander farger og får bruke fingrene i stedet for pensel om man vil – her skal kreativiteten blomstre, forteller Paulsen med et smil.

Kjekt med blanding

Ved langbordet står Nora (4) konsentrert over en papptallerken som hun møysommelig dekorerer med selvblandede farger.

Å blande farger er nok noe av det kjekkeste. Det går i blåtoner og lilla, og litt rødt og hvitt – i alle fall på dette fatet.

Fotoforbud

Men å ta bilder av henne mens hun arbeider, det er visst ikke greit: da legger hun penselen ned, og søker den trygge armkroken til mamma Silje Kristine Skrede i stedet. Det får være måte på hva man skal tåle av mediekjør.

– Jeg synes det var kjekt å se utstillingen til Kittelsen, og samtidig finne på noe kjekt for barna. Nora er veldig glad i å male – og så var det veldig bra det var akkurat i dag, nå som det er litt ruskevær ute, sier Skrede.

Foto: Martin Gustafson
Foto: Martin Gustafson