– Dette blir den største scenen jeg har stått på noen gang, foran det største publikumet jeg har sunget for noen gang, sier Rikke Lie til Sunnmørsposten.

Rikke Lie deltok i X-Factor i 2009. Men hun liker best nære, følsomme sanger, gjerne med akustiske instrumenter. Og hun lovte seg selv at hun aldri, aldri skulle delta i en musikk-konkurranse mer.

– X-Factor ble en veldig konkurranse og mye nerver. Dessuten skulle vi vise bredde og synge mange ulike typer musikk, mens jeg gjør mine egne sanger best, litt mer tilbakeholdent. Jeg følte at jeg selv og hvem jeg er forsvant litt i heile X-Factor-karusellen, sier Rikke Lie.

– Men det er jo min låt

I mellomtiden har hun skrevet sanger. Hun har også et album som nesten er klart.

Sammen med to svenske låtskrivere Maria Marcus og Niclas Lundin har hun skrevet «Another heartache».

– Opprinnelig hadde jeg tenkt å gi fra meg låta til annen artist. Men det føltes feil. Det var jo min låt, sier Rikke Lie.

Og da hennes medlåtskrivere til «Another heartache» ringte og spurte om de vær så snill kunne sende inn låta til den svenske melodifestivalen, tenkte hun: Nei, fader heller – vi går for den norske!

Fra januar vil delfinaler bli arrangert rundt om i Norge.

– I MGP trengs en sang som når ut, som har driv og energi. Og det har denne låta, sier Rikke Lie. Det er en popsang som samtidig tåler å bli avkledd og bare fremføres med gitar eller piano.

– Men i MGP har vi bygd den opp så den blir stor, sier Rikke Lie.