– Skal vi ikke snart få låne bøker? Kan jeg låne bare denne? Jeg lover å komme tilbake med den!

Bibliotekansvarlig Eigil Bele har fått flere henvendelser fra elever på Hatlane skole. Siden de begynte å bruke den nye skolen sin høsten 2013, har elever og lærere gledd seg til nytt bibliotek. Men mange av bøkene fra gamleskolen var så forelda at ingen gadd å lese dem lenger. Det er i slike situasjoner det er fint at det fins en god fe.

Bokgave

Og den gode feen, det er Foreldrearbeidsutvalget (FAU) ved Hatlane skole. Onsdag delte de ut hele 50.000 kroner til innkjøp av bøker og abonnement på tidsskrift, som skal komme alle barna til gode. Pengene har foreldra tjent på å holde loppemarked.

– Vi syns det er veldig riktig at pengene går tilbake til elevene, sier Cecilie Soma Nordstrand, leder for FAU.

– Vi har fått oss et fint bokhjørne. Fordelen med at det ikke er lukket med ei dør, er at mange farter gjennom området daglig. Kanskje blir de nysgjerrige, og stopper opp for å låne ei ny bok, sier Bele under den offisielle åpninga av «Barnas bibliotek». Han understreker at pengegava gir skolen det bokløftet skolen trenger akkurat nå. Pengene strekker til cirka 300 nye bøker.

Fengende

Signe Marie Damman Anker demonstrerer at dikt, det trenger slett ikke være tunge saker. Hun resiterer fra diktsamlinga «Pling i bollen», av Ingvild Rishøi.

Signe leser gjerne dikt hvis de er artige. Roald Dahls bøker har hun også stor sans for. Skal en bli leseglad, bør en pense seg inn på tema som fenger en.

Emma Slinning Krohn-Dale er også glad i lese. Hun anbefaler alle som lurer på om de skal begynne på ei bok, om å ikke gi opp etter første side.

– En må gi bøkene en sjanse først, mener Emma.

Amalie Johanne Aas leser bøker hvis de er spennende.

– Og hvis internett ikke fungerer!

Oscar Opsvik Bøe, 4A, får æra av å klippe snora og åpne «Barnas bibliotek».
Et skolekor bestående av første- og andreklassinger står for underholdninga med gladsang. Ett av temaene er å lære og lese.