Over 80 journalistar var samla då Norsk Journalistlag Møre og Romsdal hadde prisutdeling i helga.

Der fekk Sunnmørsposten pris for beste nyheitssak i 2022. Prisen gjekk til prosjektet «Dødsulykkene».

Bak prosjektet står Karl-Petter Løvoll, Liv-Jorunn Håker, Dag-Arne Alnes, Jan Erik Finsæther, Staale Wattø og Linda Nygard-Sture.

I juryen sin grunngjeving står det: «Prisvinnerne har gjort et grundig arbeid for å skaffe seg oversikt over dødsulykkene på veiene på Sunnmøre og i den sørlige delen av Romsdal i perioden 2005-2019. Målet var å forstå hvorfor disse ulykkene skjer og hvilke ringvirkninger de har. Resultatet ble et imponerende eksempel på undersøkende journalistikk presentert med tekst, bilder, grafikk, video og kart. Ved å analysere rapporter, intervjue involverte, pårørende og ulykkesgranskere kommer det fram ny informasjon som kan bidra til å forebygge ulykker, og skape forståelse for den lidelsen som ligger bak tallene i statistikken. Vinnerne av Journalistprisen 2022 i kategorien Nyheter blir derfor Sunnmørsposten ved journalist Karl Petter Løvoll, Liv-Jorunn Håker (grafikk), Dag-Arne Alnes (utvikler), Jan Erik Finsæther, (foto/drone), Staale Wattø (foto/drone) og Linda Nygard-Sture (design).»

Karl-Petter Løvoll tok imot pris for beste nyheitssak.

Heiderleg omtale

Sunnmørsposten fekk og heiderleg omtale for to feature-saker:

«Hvor ble det av Rolf André?» av Line Helgesen, Staale Wattø og Linda Nygard-Sture.

«Raset i Molaupsfjella» av Anne-Mari Tomasgard, Linda Bakken, Liv-Jorunn Håker og Linda Nygard-Sture.

I tillegg blei det heiderleg omtale til Gry Støre for fotoet «Stor kunst».

Aiamble Mutabazi og resten av 4. klassingene ved Aspøy skole var invitert til Nasjonalmuseet i Oslo før det offisielt åpnet, i juni 2022. Foto: Gry Støre

Romsdals Budstikke vann prisen for beste feature med saka «Åpner opp om sorgen og kjærligheten». Beste foto gjekk til NRK Møre og Romsdal med fotoet «Nathaniel».

Les artiklane: