– Steikje, jeg tror ikke jeg har kjent at det har vært så varmt her før, sier Terje Erstad i Momentium til Sunnmørsposten onsdag.

Dersom værmeldingene klaffer maks, kommer det til å koke på stadion fredag.

Les også: 15.000 besøkende på SommerfestenLes også: Overraskende oppmøte under Ålesund Live

Forventninger

Etter tilbakemeldingene å dømme, kommer det til å koke blant publikum i dobbelt forstand når Kygo entrer scena. Elektronikaartisten fra Bergen er sterkt ønska til byen. Ifølge arrangørene har over halvparten av de par tusen personene som tidlig la ut artist-ønsker, sagt at de vil ha Kygo til Ålesund.

Les også: Kygo til Jugendfest

Arrangør Ante Giskeødegård påpeiker at Jugendfest har for breitt program til at en kan si at de har en gjennomført elektronikaprofil. Men det er en populær sjanger de var tidlig ute med å booke artister fra, og artistene trekker publikum i hopetall.

Hva skjer i helga? Sjekk kulturkalenderen på smp.no.

– Viktig for oss er det også å gi lokale band ei scene å spille på. Vi håper det bidrar til kulturelle ringvirkninger for artistene, uttaler Lars Berg Giskeødegård. Både Skaarv, Little Big og Horizons Project er fra distriktet vårt.

Møt Skaarv: Ramsalte riff og våte vræl med harøyvri

Mer plass

Rigginga med å gjøre om stadion til en fullverdig konsertarena starta mandag. I år er begge scenene plassert på samme kortsida, noe som frigjør mer plass til publikum. Flere toalett er også underveis. Etter ønske er det også lagt opp til flere sitteplasser, slik at folk kan få kvile beina innimellom.

– Vi vil også bortimot doble kapasiteten på barer, opplyser Erstad.

Les også: – Terminalen støvsuger markedet

Ifølge Berg Giskeødegård var det i fjor så mange som 40 prosent som brukte Tikkios mobil-app til å betale varer med, og det bidrar til å få unna køene raskere. Arrangørene råder også publikum til å skaffe seg festivalbånd på Terminalen eller Moa Syd på forhånd, noe som gjør at en sparer mye tid i døra.

– Alt man kan gjøre på forhånd, er bra, sier Berg Giskeødegård.

Han gleder seg over et svært godt billettsalg. Det nærmer seg utsolgte 12.000 billetter fredag, mens det i skrivende stund ligger på rundt 11.000 solgte billetter for lørdagen.

Kygo fra Bergen er den største stjerna på Jugendfest.