Det er Studio Hugo Opdal i samarbeid med Blomqvist Kunsthandel som presenterer utvalgte verk av popart-ikonet Andy Warhol.

Sentralt i utstillinga på Flø henger Warhol sin tolkning av Edvard Munchs “Skrik”, opplyses det i en pressemelding fra galleriet.

I 1983 laget Andy Warhol en serie kunstverk basert på arbeider av Edvard Munch.

Inspirert av Munch

Inspirasjonen fikk han etter å ha besøkt et New York-galleri høsten 1982 som viste over 100 arbeider av Munch.

Warhol var en stor beundrer av Munch, og reiste blant annet til Norge på slutten av 1960 tallet for å se Munch i Nasjonalgalleriet og på Munch-museet.

Blomqvist sin kunstekspert Gunnar Krogh Hansen blir til stede både lørdag og søndag mens Warhol-utstillinga på Flø varer.

Dette er ikke første gang Norges eldste kunsthus i samarbeid med Studio Hugo Opdal viser verk av sentrale kunstnere på Flø.

Samarbeidet har resultert i utstillinger med verk av Edvard Munch, Picasso samt en samling norsk gullalderkunst med mellom andre H.C Dahl, A. Tideman og Balke.

Betydningsfull

Andy Warhol (1928–1987) regnes i dag som en av de mest betydningsfulle kunstnerne fra 1900-tallet.

Han var den ledende skikkelsen i popart bevegelsen i USA på 1960-tallet, en bevegelse som hentet sin inspirasjon fra reklame- og moteverdenen og amerikansk kultur.

I pressemeldinga opplyses det videre at Andy Warhol fra sitt studio, “The Factory”, i New York skapte gjennom en periode på nesten 30 år over 10.000 kunstverk.

I hele denne perioden var han en sentral kraft i New Yorks kunstscene.

Fikk besøk av stjernene

Warhols atelier ble et samlingspunkt for flere kjente kunstnere, forfattere og musikere. Mange av de største stjernene fra 1960-tallet var faste gjester. Blant annet Jim Morrison, Truman Capote, Bob Dylan, Salvador Dalí, David Bowie, Mick Jagger og alle fra The Velvet Underground.

Andy Warhols dyreste verk, “Eight Elvises” ble i 2008 omsatt for hundre millioner dollar. I tillegg har kunstneren flere verk inne på topplisten over tidenes dyreste kunstverk.

Det forteller sitt om hans posisjon i verdens kunstmarked.

Fra lørdag av kan publikum skaffe seg verk av denne kunstnere på Flø. De tretten verket utstillinga består av varierer i pris fra 30.000 til 1 million kroner.